Гласът на Русия: Информацията за гибелта на MH17 се крие преднамерено

OFFNews Последна промяна на 02 септември 2014 в 20:35 11238 26

Ето какво звучи по руското държавно радио. Снимка: sxc.hu

Днес държавното радио Голос России излъчи противоречив фичър за малайзийския пътнически самолет, свален в Източна Украйна. Препечатваме го без съкращения:

Темата за загадъчната гибел на малайзийския Boeing в Украйна почти изчезна в западните медии. Известният японски журналист Кадзуо Кобаяши смята, че САЩ и Украйна нямат интерес да разкрият информацията, с която разполагат за инцидента, опасявайки се, че тя ще подкопае основанията за обвинения и санкции срещу Русия.

Опълченците в югоизточна Украйна взеха под контрол основна част от района на катастрофата на малайзийския Boeing. Но украинските военни продължават да обстрелват мястото на катастрофата с артилерия, сякаш се опитват да унищожат веществени доказателства.

Изглежда, че истината не трябва нито на Киев, нито на Вашингтон, нито на Брюксел, нито на западните медии, които съвсем неотдавна дружно обвиняваха в гибелта на пътническия самолет „проруските сепаратисти” и Москва.

Известният японски журналист Кадзуо Кобаяши предлага свои обяснения за това поведение на яростните критици на Русия. Ето какво каза той в интервю за МИА „Русия днес”:

- Най-странното тук изглежда това, че нито САЩ, нито украинското правителство не предоставят някакви сведения. В частност това се отнася до онези доказателства, които биха могли да бъдат отговор на съмненията, изложени от Русия. В действителност, ако САЩ заявяват, че самолетът е бил свален от руски „Букове”, или от опълченците, които са получили руска подкрепа, то за Вашингтон и Киев не би било лошо да представят доказателства за подобни версии. Но проблемът, според мен, е, че правителството на Украйна разполага с пълните данни по повод на инцидента с Boeing, но не иска да публикува тези данни. Разбира се, това е само моя лична гледна точка, но е възможно и Украйна да не може да ги публикува тези данни, защото в случая очевидна ще стане несъстоятелността на опитите да се прехвърли вината за гибелта на Boeing върху Русия.

Кореспондент: Защо всички онези страни, които толкова активно обвиняваха Русия веднага след инцидента, сега млъкнаха?

Кадзуо Кобаяши: Именно защото те не предоставиха никакви доказателства за вината на Русия. Ако разполагаха с доказателства, те биха представили данни и за Boeing, и за „Су”, който е бил забелязан до малайзийския пътнически самолет.

Кореспондент: Как според Вас ще се развива това разследване по-нататък?

Кадзуо Кобаяши: Аз не знам. Очевидно, че ако данните, които имат САЩ и украинските власти, ясно покажат, че малайзийският Boeing е бил свален съвсем не от опълченците, това изцяло ще подкопае основанията за обвинения и санкции спрямо Русия. САЩ и Украйна няма интерес да публикуват данни, които противоречат на всичко онова, което досега са говорили и правили. Затова съмненията остават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.09 2014 в 22:08

Остава и Украйна да разсекрети записите от тяхното РВД.... а дано... ама надали...
Тук може да се види карта на проверените зони от катастровата http://www.government.nl/documents-and-publications/maps/2014/08/10/map-mh17-air-disaster.html от холандското правителство или от тук http://www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/content/images/2014/08/09/20140809%20-%20MH17_Kaart_Fasering_1600_0.png Картата е към дата 10.08.2014г.
Защо зелените(проверените) зони са били под контрола на проруските "терористи". Интересно ми е защо никой от тъй наречените "гУеми" "свободни" и "демократични" медии не коментират тези факти?!!?!
А малко снимки от тук, доста от тях имат и GPS тагове https://secure.flickr.com/photos/jeroenakkermans/sets/

04.09 2014 в 16:47

F EKAL -че нервиш се нещо?Ммм?Твоят баща,импотентния Злобюлчо ,май те е опънал под масата?Кажи си бе,боклуче ташакистко!!

03.09 2014 в 09:26

Да, но Японския журналист си крие источниците, а те са: наш Никала, Алексей, донМикалеле, спиртосанчо..Ганчо нема го споменавам, щот той се е чалнал последно време...и другите тъпанари ги чака същата съдба....нищо, че са чалнати по рождение.

03.09 2014 в 08:51

Полетът на боинга е снижен с 1000 метра. От диспечерите в Киев. Инфото е на холандския външен министър. Черните кутии са във Великобритания. Мълчат. Разговорите на диспечерската кула която води полета с пилотите на боинга са засекретени от Украйна. Записите не са предоставени, крият се. От компанията собственик на боинга още в началото бяха казали, че освен, че самолета е снижен, той е и отклонен от курса. От Киев. Факти.
Зоната в която бяха останките постоянно се подлагаше на обстрел от украинците. Не дадоха почти никаква възможност там да се разследва спокойно. Факти.

03.09 2014 в 08:35

".... По никакъв начин не съдействаха на разследващите катастрофата и сега, могат да говорят каквото си поискат. Ако бяха използвали влиянието си, разследващите вече щяха да имат достатъчно материал за да работят по изясняването на истината...."
Още един кандидат за "Идиот на годината".
www, я ни кажи какво точно трябваше да "съдействат" и от кое точно "влияние" на рашките щеше да има "достатъчно материал"?
www, що не се замислиш и да обвиниш рашките за фиаското по убийството на Кенеди? Нито "съдействаха", нито използваха "влиянието" си при събиране на матр'рял за разследващите. И че само заради рашките вече половин век не знаем кой уби Кенеди.
Преди се смеехме на кандидат студентските бисери. Днес имаме "след" студентски бисери, които са масово явление.
Такава простотия и такова малоумие на показ никога не са се появявали.

03.09 2014 в 07:07

Типично за Русия. По никакъв начин не съдействаха на разследващите катастрофата и сега, могат да говорят каквото си поискат. Ако бяха използвали влиянието си, разследващите вече щяха да имат достатъчно материал за да работят по изясняването на истината. Благодарение на Русия, оттук нататък, дълги години ще чуваме само слухове, предположения и филтрирана информация.

03.09 2014 в 00:30

Ники, не знам на колко години си, аз може и да съм пропуснал първите 7, но ти си пропуснал останалите, дано Господ ти даде ум и разум да видиш света, а не з кривото огледало на хуйло и неговите последователи. гаранция ти давам че българофобите ще си намерят друг хуйло да възхваляват, защото те- нещастните душички, не могат без някой ХУЙЛО...............

03.09 2014 в 00:08

BG Мерси за съвета и много здраве ти пожелавам. Дано опресниш първите 7 години от живота си (важни са).

03.09 2014 в 00:06

внимание - до всички хуйловски тролове, задулжително да гледат сайта - http://www.russianhearts.eu/ru/promotion/l2l/girls?gclid=CJnXnamrw8ACFazItAodYlkA2gq ....не знам защо няма желаещи европейски девочки жить и знакомитсья в россий, там нали живота е прекрасен и има истински мъже, а в европа - педераси............

03.09 2014 в 00:04

Ники, удари си 1 чикийка да се успокоиш, бе български еничар от хруски произход.........
 
X