Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Екипът на Тръмп прикрил поне 18 случая на контакти с Русия

ОFFNews 18 май 2017 в 14:28 3025 1

Съветници на Доналд Тръмп, сред които и бившият съветник по национална сигурност Майкъл Флин, са прикрили поне 18 случая на контакт с руски представители по време на кандидат-президентската кампания през 2016 г., предава Ройтерс, позовавайки се на информация от неназовани настоящи и бивши американски служители. 

Общо 18-те неразкрити от администрацията имейли и телефонни обаждания са част от разследването за връзки между предизборния щаб на Тръмп и Русия

Според информацията на Ройтерс са проведени шест телефонни разговора между руския посланик в САЩ Сергей Кисляк и съветници на Тръмп, в това число и Флин. Разговорите между Флин и Кисляк зачестили след победата на републиканеца на 8 ноември и включвали предложение за установяване на канал на комуникация между Тръмп и руския му колега Владимир Путин, по който да се заобиколи бюрокрацията на американските служби за сигурност. Според двамата държавни глави последните се явявали пречка.

Останалите 12 случая се отнасят до телефонни разговори, имейли и текстови съобщения между приближени на Путин и руски официални представители и хора от кампанията на Тръмп. 

Източниците на Ройтерс твърдят, че сред чуждите лица е и украинският политик и олигарх Виктор Медведчук, чиято дъщеря е кръщелница на Владимир Путин. Медведчук отрича обвиненията и казва, че не познава никой от приближените на Доналд Тръмп и не е водил разговори с тях.

Пред агенцията от руското министерство на външните работи и Белия дом отказват да коментират твърденията. 

"Не коментираме ежедневните си разговори с местни събеседници", казва говорител от посолството на Русия във Вашингтон. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!