Дейвид Камерън: Не трябва да игнорираме ислямизма в Близкия Изток

Мира Даскалова 18 юни 2014 в 19:39 1120 0

Да игнорираме заплахата на ислямизма в Близкия Изток и някои части на Африка ще ни навреди в бъдеще. Това заяви британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от Би Би Си.

Въпреки това, той изключи военна намеса в помощ на правителството на иракския премиер Нури ал-Малики. Премиерът добави, че е отговорност на иракското правителство да се справи с ислямските бунтовници.

„Не съм съгласен с хората, които мислят, че иракската криза няма нищо общо с нас и ако там се установи ислямски режим, нас няма да ни засегне“, заяви още Камерън.

Правилното решение според него е да има далновидност, търпение и интелигентност с вземането на мерките за предотвратяване на екстремизма.

Премиерът обеща също, че ще направи всичко, за да защити Обединеното кралство от бойци, които се връщат от Ирак и Сирия.

Над 400 британски националисти се бият в подкрепа на военни групи в Сирия.

Министър-председателят на Великобритания каза още, че вече няколко души са били спрени от пътуване до конфликтните зони, заради подготвяни терористични прояви зад граница.

Британските власти и разузнаване ще насочат вниманието си към заплахи от ислямисти, завръщащи се от двете страни, които са много по-голяма заплаха отколкото бяха Афганистан и Пакистан, посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!