Честитка от Путин - само за Орбан от Унгария

OFFNews 30 декември 2022 в 15:26 4417 11

Честита нова година
Въпреки честата комуникация на Еманюел Макрон и Олаф Шолц с Путин, честитки от стопанина на Кремъл за тях няма.

Унгарският министър-председател Виктор Орбан е единственият лидер на страна от Европейския съюз, получил поздравления по случай настъпващата Нова година и Рождество Христово от руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС, като се позова на съобщение, публикувано днес на уебсайта на Кремъл.

Путин е заявил в поздравлението до Орбан, че въпреки сложната международна обстановка отношенията между техните страни са запазили положителната динамика.

Според информацията на Кремъл руският президент е поздравил и сръбския си колега Александър Вучич. В посланието Путин е обърнал внимание, че отношенията между Русия и Сърбия през изминаващата година са продължили да се развиват на принципа на стратегическото партньорство, и е определил народите на двете страни като братски.

Поздравление от руския президент е получил и беларуският му колега Александър Лукашенко. В посланието Путин е подчертал, че "благодарение на тясното съюзническо сътрудничество" Москва и Минск "с чест са издържали на трудностите и изпитанията", ефективно са устояли на безпрецедентния политически и санкционен натиск и са изградили здрава защита на западните граници на Съюзната държава.

В поздравление до азербайджанския президент Илхам Алиев руският лидер е отбелязал, че техните страни през отиващата си година са издигнали отношенията си на ново - съюзническо равнище.

В послание до ръководството на Армения Путин е нарекъл изминаващата година "юбилейна" и е казал, че Москва и Ереван "са успели да запазят стратегическата насоченост на двустранното съюзничество".

Тази година Путин не е изпратил празнични поздравления на западни лидери, въпреки че в миналото е поздравявал ръководителите на САЩ, Великобритания, Германия, Италия, Канада, Франция и други страни.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че руският президент няма да поздрави за Нова година американския си колега Джо Байдън и лидерите на други неприятелски държави, както и те не го поздравяват.

В тазгодишния списък с изпратени от Путин поздравления, публикуван от Кремъл, не фигурират ръководители на международни организации. От списъка с бивши държавни лидери, които Путин традиционно поздравява, липсват бившият канцлер на Германия Ангела Меркел, бившият президент на Франция Никола Саркози и бившият премиер на Италия Романо Проди, но присъстват бившият германски канцлер Герхард Шрьодер и бившият италиански министър-председател Силвио Берлускони. Папа Франциск сега не е получил поздравление от руския президент за разлика от миналата година.

Путин е поздравил приключващия управлението си бразилски президент Жаир Болсонаро, както и лидерите на други страни от Южна Америка, сред които Венецуела, Куба, Никарагуа и Боливия.

Поздравления от руския президент са получили също така китайският президент Си Цзинпин и други азиатски лидери, включително индийският министър-председател Нарендра Моди. От близкоизточните лидери Путин е поздравил президентите на Сирия и Турция - Башар Асад и Реджеп Тайип Ердоган. В информацията на Кремъл не фигурира израелското ръководство, на което Путин по традиция изпраща новогодишно поздравление, но премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е получил вчера поздравителна телеграма от руския президент, посочва ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

11

Johnny B Goode

30.12 2022 в 21:57

Срамно и обидно за нормалните хора. За форумния тролетариат е като да хванат Господ за шлифера. Винкела и БармаЛейката сигурно има снимка на Путлер в кенефа на двора.
А Еврото на който кенефът му е вътре, сигурно има килимче с Вовата и Серж на стената.

9347

10

Анализи

30.12 2022 в 21:16

То е срамно и обидно да получиш поздравителна картичка от убиец и човекомразец.

318

7

Valioka

30.12 2022 в 18:46

Костя ще да е получил нещичко, ама така некак си, инкогнито... Я некоя спестовна книжчица в рубли, я некое пожеланийце, я некое предупрежденийце... Ех, Костя, Костя, муцуно фашистка, руска...

-240

6

редовно четящ

30.12 2022 в 18:34

Абе като да получиш от умрял писмо.

905

5

Putyo

30.12 2022 в 17:53

Мъчно ми е за Мунчо. Няма ли за него честитка?! Той толкова се стара...

-480

4

Октим

30.12 2022 в 17:17

Въпреки това нашенските отрепки пак ще бъдат най-послушнички и робски предани, тъй като изобщо не могат да включат, че руските гадове най-малко тях бръснат за слива!

2073

3

Johnny B Goode

30.12 2022 в 16:32

Честитки от смъртник... Брррр...

605

2

avitohol

30.12 2022 в 16:09

При соца ако на унгарец му заговориш на руски щеше да те отсвири и да те напсува дори, а сега първи дружки. Как се въртят фурнджийските лопати само.