Quantcast

Черният петък надминал всички очаквания на търговците

Ивайло Анев Последна промяна на 30 ноември 2014 в 16:48 5754 5

Черният петък е надминал всички очаквания на търговците, сочат данните им за продажбите, цитирани от британския в. "The Telegraph".

Един от лидерите в онлайн продажбите Amazon е записал поръчки за над 5,5 милиона стоки - по 64 в секунда. Техните продажби надминават 4-те милиона от миналия черен петък в Amazon, както и предишния рекорд от 4,1 милиона продажби.

Хавиер Гарамбойс, зам.-директор на Amazon за ЕС заяви, че откакто Черният петък е бил въведен във Великобритания, продажбите се покачват с всяка година, но тази наистина е надминала всички очаквания.

Уеб сайтовете на Tesco, John Lewis, Currys и Argos са били претоварени от множеството потребители, а Oxford Street отчете продажби 15 пъти по-големи от направените в черния петък през 2013 г. Над 150 млн. британски лири са били похарчени чрез Oxford Street по данни на Джейс Тайлър.

"Ние виждаме, че хората харесват идеята на Черния петък. Хората купуват най-вече технологични продукти, но от тази година се наблюдават и много продажби на дрехи", допълни Тайлър. 

В много британски магазини се е налагала намесата на полицията заради безредици, предизвикани от купувачи, борещи се за евтини продукти. Очевидци описват как "ловците" на изгодни оферти са се държали като животни и оприличават някои сцени като "военна зона".

В коментар за инцидентите началникът на полицията в Манчестър заяви, че е разочарован от мерките за сигурност, които търговците на дребно са предприели, за да бъдат подготвени за наплива на купувачите.

"Ние наредихме на магазините да контактуват с нас, за да се намалят рисковете от безредици и престъпления, но не последва такава реакция от търговците", допълни висш полицай от полицията в Манчестър.

Най-малко трима души са били арестувани, а една жена е била ранена, след като е била ударена от падащ телевизор. Някои магазини са били принудени да затворят, за да се възстанови редът.

Денят с най-големите намаления в годината - Черният петък - традиционно е в последния ден от ноември, ден след Деня на благодарността.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.12 2014 в 01:25

Своебразен празник на консумеризма. Хората купуват ли купуват, но стават все по-кухи отвътре. Не разбирам как притежанието на един предмет може да те направи щастлив.

30.11 2014 в 19:37

Парцалки, кутийки с огради и предмети за промитите душици.

30.11 2014 в 19:05

Black Friday - защо ли трябва да се превръщаме на животни, за подхвърлените стари стоки .... ?

30.11 2014 в 18:43

По-жалко е, ако рафтовете са празни.

30.11 2014 в 17:46

Колко са жалки само!
И това ми били "хора"...
А какво остава за ценности.
Грозна, жалка и трагична картинка.