Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Брюксел заприлича на военна база (снимки)

OFFNews 21 ноември 2015 в 15:54 14937 7

Брюксел заприлича на военна база (снимки)

Белгийската столица Брюксел заприлича на военна база, след като по улиците на града беше разположена техника, а военни патрулират заедно с полицията. Нивото на терористична заплаха в Брюксел бе повишено до максимална степен днес.

От прокуратурата отрекоха официално появилите се тази сутрин информации в местни медии, че полицията е открила химически и взривни вещества при обиски в Брюксел.

Уточнява се, че при претърсването на жилището на задържан в четвъртък и уличен в тероризъм, е било намерено значително количество оръжие. Задържаният вероятно е помогнал в укриването на издирвания оцелял терорист от атентатите в Париж миналата седмица, съобщава БНТ.

Премиерът на Белгия Шарл Мишел съобщи след заседание на националния съвет по сигурността, че има данни в Белгия да се подготвят няколко едновременни терористични удара с взривни устройства и огнестрелно оръжие.

Поради тази причина всички метростанции в Брюксел са затворени, няма да се движат и част от автобусите и трамваите.

Отправена е препоръка да се отменят всички масови мероприятия, включително и футболните мачове, планирани за днес и утре. Жителите на Брюксел са призовани да избягват места, където има струпване на хора като концерти, гари, летища и търговски обекти.

Най-висока степен на заплаха от терористични нападения обявиха в Белгия. Решението да се въведат драконовски мерки за сигурност в Брюксел и останалата част на страната, беше взето късно снощи, няколко часа, след като властите повдигнаха обвинение срещу мъж, заподозрян за участие в атентатите в Париж.

Затягане на мерките за сигурност има и в Лондон, където властите призовават за повишена бдителност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews