Най-висока степен на терористична опасност в Брюксел, откриха химикали и взривове

OFFNews 21 ноември 2015 в 09:56 17237 3

Нивото на терористична заплаха в Брюксел бе повишено до максимална степен днес, предаде "Франс прес", като по-късно стана ясно, че белгийските служби са открили арсенал от химическо оръжие при последните си полицейски операции.

Само преди два дни за заплаха от атентати с химическо и бактериално оръжие предупреди и френският премиер Манюел Валс. Днес един от най-големите белгийски вестници съобщава, че при обиск в предградието "Моленбек" са открити "експлозиви и химикали". От полицията все още няма коментар.

Кризисният център на Министерството на вътрешните работи на Белгия съветва гражданите да избягват места, където се събират големи групи-като концерти, спортни събития, летища и жп гари--и отговаря за проверките на сигурността.

Мярката бе предприета броени часове след повдигането на обвинения срещу трети задържан във връзка с атентатите в Париж отпреди седмица.

Брюкселският квартал Моленбек е смятан за база на джихадизма в Европа, отбелязва "Франс прес". Предполагаемият организатор на терористичните атаки в Париж, Абделхамид Абауд, който бе убит в сряда, и двама от извършителите - братята Брахим и Салах Абдеслам, са родом от там. Брахим се самовзриви при едно от нападенията, а Салах избяга и е в неизвестност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!