В Турция задържаха трима джихадисти с връзка към парижките атентати

OFFNews 21 ноември 2015 в 14:01 3791 0

В Турция задържаха трима джихадисти с връзка към парижките атентати

В Турция е арестуван белгиец с марокански произход, за когото се смята, че е бил в контакт с атентаторите в Париж, съобщава Асошиейтед прес, позовавайки се на анонимен източник от турската страна. 

26-годишният мъж е задържан в луксозен хотел в южния турски курорт Анталия, съобщава турска информационна агенция. Към момента информацията не е потвърдена официално. 

Твърди се също, че са задържани още двама мъже, и двамата сирийски граждани. Двамата били пратени от Ислямска държава в Сирия, за да подсигурят безопасното преминаване на 26-годишния джихадист през турско-сирийската граница. Двамата са задържани на магистрала, в близост до първия арест. 

Според информацията турските антитерористични служби попаднали на следите на арестувания в момента на пристигането му със самолет в Анталия и го проследили до хотела в квартал Манавгат (Manavgat). 

През седмицата турските власти задържаха в Истанбул и екстрадираха група мароканци, за които има подозрения, че са свързани с джихадистката организация, съобщава британският Гардиън.

Междувременно седем от осемте задържани в сряда лица при спецакцията в парижкото предградие Сен Дени, бяха пуснати днес на свобода, съобщи прокуратурата, цитирана от Франс прес. Осмият арестуван - човекът, предоставил на предполагаемия организатор на атентатите от 13 ноември Абделхамид Абауд апартамента, в който той се укри - остава в ареста.

Задържането под стража на Джауад Бендауд бе продължено с шест дена. Бендауд обясни за АФП, че е бил помолен за услуга да настани двама души, които дошли от Белгия. Той е криминално проявен. През 2008 г. е осъден на 8 години затвор за побой, довел до смъртта на жертвата. Пуснат е на свобода през 2013 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!