Бивш депутат в Думата: Руски партизани убиха Дугина

Зад атентата стояла Националната републиканска армия, която се борела да свали от власт узурпатора Путин

OFFNews 22 август 2022 в 08:33 4557 6

Пономарьов

Снимка БГНЕС

Иля Пономарьов

Бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов обяви, че руски партизани стоят зад бомбения атентат, при който загина Даря Дугина.

От Киев, където се намира в момента, Пономарьов обяви, че е бил упълномощен да прочете изявление на Националната републиканска армия, която се бори против властта на руския президент Владимир Путин.

"Тази акция, както и много други партизански действия, извършени на територията на Русия през последните месеци, беше извършена от Националната републиканска армия. Обявяваме президента Путин за узурпатор на властта, военнопрестъпник, изменил конституцията, който освен това води братоубийствена война между славянски народи и изпраща руските войници на сигурна и безсмислена смърт", гласи част от изявлението на организацията, прочетено от Пономарьов пред рускоезичния опозиционен телевизионен канал "Утро февраля".

Пономарьов добави, че партизани на територията на Русия са в готовност да извършат и други подобни атаки срещу високопоставени държавни представители, олигарси, свързани с Кремъл, както и срещу членове на силите за сигурност на Руската федерация.

Версията на Пономарьов е в противовес на общото схващане за атентата в Русия. Редица от пропагандистите на Кремъл вече лансираха хипотезата, че убийството е организирано от украинското разузнаване. Пръв за това заговори ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин. Киев категорично отрече тези твърдения и посочи, че държавата терорист е добре известна и че това е Русия.

Дъщерята на идеолога на националистическата концепцията "русский мир" Александър Дугин изгоря в Подмосковието късно вечерта в събота, след като в джипа ѝ бе поставена бомба. Една от хипотезите е, че адската машина е била предназначена за баща ѝ, който е смятан за един от близките хора на президента Владимир Путин. В бленуванията си Дугин виждаше създаването на свръхдържава чрез интеграция на Русия с бившите съветски републики. Неведнъж той е заявявал, че Украйна трябва да бъде унищожена, а украинците - избити.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

6

dolivo

22.08 2022 в 12:30

да, хубаво би било да има вътрешна опозиция силна.

твърди политики водят до радикализация на населението. Явно Путин тества докъде се пгъва крепостния мужик

706

5

order

22.08 2022 в 12:12

Не пожелавай другиму това което не искаш да ти се случи на теб!!!!

А иначе въпрос за размисъл:
Руски партизани или байданов диверсанти!!!

-60

4

офф бее

22.08 2022 в 10:07

Дреме ми кой е свършил тая работа. Резултатите са важни. А резултите са добри! А тоя пършив фашист ще усети на собствен гръб какво е болка.

6386

3

Zlatko

22.08 2022 в 09:31

Беловеждов, като на спасителя Копейкин ли?

-2175

1

IvanGrozn

22.08 2022 в 08:44

Кеф кеф кеф само цветя и рози в руският кенеф. Сега орките ще могат да извършат поредната чистка. И послушните крепостни селяни ще търпят, ще търпят и ще се оплакват. НО ЩЕ ТЪРПЯТ И НИЩО НЯМА ДА НАПРАВЯТ, ЗАЩОТО СА БЕЗГРЪБНАЧНА СГАН!
 
X

Да помогнем на украинските деца!