Quantcast

Асад: Турското правителство подпомага "Ислямска държава"

OFFNews Последна промяна на 22 ноември 2015 в 15:42 4187 6

Башар Асад.

Президентът на Сирия Башар Асад заяви в интервю пред телевизия "Феникс", цитирано от АФП, че "Ислямска държава" е спонсорирана от турското правителство.

Според него Турция купува контрабандно нефт от ИД, тъй като находищата се намират близо до границата на двете страни, а терористите не могат да продават през Ирак, защото властта им там е много по-малка и ограничена.

Освен Турция джихадистите са подпомагани финансово и от Катар и Саудитска Арабия.

Асад се похвали, че откакто Русия се е включила във въздушните удари срещу ИД, правителствената армия постига напредък на почти всички фронтове. Това е така, защото Москва координира атаките си с Дамаск, за разлика от водената от САЩ коалиция, която нямала никакъв контакт с правителството в Сирия.

Заради намесата на Русия хиляди ислямски бойци са побегнали към Европа или Турция, за да се спасят. Въпреки това Кремъл не е изпратил свои сухопътни части, защото разчита на силите на Асад да се справят.

Асад подчерта, че за правителството на страната му всички, които се бият против властта, са терористи - и ислямистите, и т.нар. умерени бунтовници.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.11 2015 в 20:28

Кай нещо ново ве психар. Например кога се махаш от Сирия че да се кротне района боклук жив ше те одерем само да ни кацнеш

22.11 2015 в 19:00

То си се знаеше, че който е срещу държавният терорист Есад е терорист бил. И за това яде пердах от всякъде, и след подобни изявления от това, територията му се смалява. И 2012-та година така се хвалеше ненормалника Есад, и на 20% се смали победоносната му държава, подарена му, пак от този същият Запад, в лицето на баща му, и надзираван от СССР сега и от Русия. Боеца Есад побеждавал бил. Но сега излиза с медийните изяви, за да се похвали, че губи територии за постоянно, предоставяйки му малки териториални отстъпки. И за този, това било значителен успех, на всички фронтове вика, а войската му яко е изкормват бойците от ССА. Но не бе. Създадените от разузнаването му, мангалска държава така де ДАЕШ Постигнал бил значителни успехи. Хайде бе. А в това време, излизат данни, че след началото на руските бомбардировки, ДАЕШ вместо да се смали, придобива нови, и нови територии и измерения, а опозицията от воюва нови и нови територии, представяни в медийното пространство като руско-есадистки победи. Поредната миризлива руска партенка в медиите. И Сотозеро. Казвал съм ти го маляк ненормален. Не се опитвай да мислиш, не ти се отдава мисленето, безмозъчна главо слънчасала.

22.11 2015 в 16:58

Западът дава повод сирийския бай Тошо да говори истини като оставя хитрия мангал Ердоган да си разиграва коня

22.11 2015 в 16:19

Турците се опитват да играят и с двете страни в конфликта, но не са достатъчно умни. От два стола ще седнат накрая на земята. Ще ги зачаткат и руснаците и ИД и тогава ще стане много интересно. Имат се за хитри, но ще ударят дъното с такава скорост, че сами ще се забият яко под земята.

22.11 2015 в 16:04


Т. е. организацията на Плевню Т., Перуката и Митов-нато подпомага ислямска държава.

Каква изненада, оказва се че всяка държава от нато може да прави каквото си поиска, включително да помага на терористи, но е под закрилата на всички останали членове на тази хуманна организация;)

22.11 2015 в 15:55

Така е, но ти пък пускаш фосфорни бомби и прибягваш до химическо оръжие в жилищни квартали.