Обама: Русия да удря „Ислямска държава”, а не опозицията в Сирия

OFFNews 22 ноември 2015 в 12:40 6454 21

Русия трябва да вземе стратегическо решение и да насочи въздушните си удари в Сирия срещу "Ислямска държава", а не срещу умерените опозиционни сили, които се опитват да свалят от власт сирийския президент Башар Асад. Това заяви американският президент Барак Обама, цитиран от световните агенции. 

Военната операция на Русия в началните си фази не е допринесла с нищо за възпирането на "Ислямска държава" и дори в някаква степен е подсилила позициите на групировката, категоричен е Обама.

Президентът подчерта, че по време на разговора си с Владимир Путин в Анталия го е посъветвал да насочи руските удари срещу онези, които свалиха руския самолет и избиха невинни руски граждани.

Обама каза още, че Москва не е поела официално ангажимент да подкрепи оттеглянето на Асад от власт, а само политически преходен процес. 

САЩ и съюзниците ни няма да проявят никакво колебание в битката срещу "Ислямска държава". Светът няма да приеме джихадистките атаки в Париж и навсякъде по света като "новото нормално положение", коментира Барак Обама.

Той призова световните лидери да отидат на климатичната конференция в Париж в началото на декември, за да покажат, че не ги е страх.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews