Арестуваха основателя на фалиралата борса за криптовалути FTX Сам Банкман-Фрийд на Бахамите

OFFNews 13 декември 2022 в 11:02 4225 3

Сам Банкман-Фрийд

Снимка Getty Images

Сам Банкман-Фрийд

Основателят на фалиралата борса за криптовалути FTX Сам Банкман-Фрйид е бил арестуван на Бахамите. Днес той трябва да се яви пред магистратски съд в столицата Насау, съобщи главният прокурор на Бахамите, предаде Би Би Си.

Местните власти съобщиха, че 30-годишният Банкман-Фрийд е бил арестуван за "финансови престъпления" срещу законите в САЩ и Бахамите. Регулаторите на най-голямата фондова борса за ценни книжа в Ню Йорк Wall Street също съобщиха, че ще предприемат действия срещу арестувания.

Миналия месец FTX обяви несъстоятелност в САЩ, поради което много потребители не можаха да изтеглят средствата си. Според съдебно заявление от миналия месец FTX дължи на 50-те си най-големи кредитори почти 3,1 млрд. долара.

Не е ясно каква сума ще получат обратно хората, които имат средства в борсата, в края на процедурата по несъстоятелност. Борсата FTX позволяваше на клиентите да обменят нормални пари за криптовалути като биткойн.

Сан Банкман-Фрийд някога беше възприеман като млада версия на легендарния американски инвеститор Уорън Бъфет. В края на октомври активите му се оценяваха на повече от 15 млрд. долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

2

Име на профила

13.12 2022 в 11:54

Крайно време беше. Келеш, да не казвам друга дума. Ама ако даряваш част изчезналите милиарди на двете партии там си жертва, не престъпник...

-1200

1

путин хуйло

13.12 2022 в 11:52

Ако се беше "скрил" в zадунайски циганистан келешев-гешев нямаше да намери основания за арест!
 
X

Да помогнем на украинските деца!