9861 руски войници са убити в Украйна. ''Комсомольская правда'' първо го съобщи, после го изтри

OFFNews 22 март 2022 в 00:13 6469 2

В неделя вечерта онлайн изданието на прокремълския вестник "Комсомольская правда" публикува данни за руските жертви в Украйна, като уточни, че информацията идва от руското министерство на отбраната. 

В публикацията бяха посочени конкретни цифри: 9 861 убити руски военнослужещи и 16 153 ранени - от началото на "спецоперацията" в Украйна до 20 март.

В понеделник обаче статията в "Комсомольская правда", която предизвика сериозен читателски интерес в Русия и по света, беше "редактирана" и данните за жертвите вече са изтрити.

В понеделник вечерта от редакцията на прокремълския вестник излязоха със специално обръщение в Telegram, в което твърдят, че публикуването на въпросните данни е заради хакерска атака.

"Ненадеждната информация беше незабавно изтрита", твърдят още от редакцията на "Комсомольская правда".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

2

Propaganda

22.03 2022 в 01:53

Официалната кремълска пропаганда както винаги се оака.
Изисква се от тролетариата в зурлата на стефчоу, zulchin4u, и прочие проруски
микроби да я забърши.

Официално признати/после непризнати близо 10 000 убити руски терориста. А вероятно са доста повече. Украйна твърди за над 12 000 убити фашаги.

Така или иначе, това се превръща в най-катастрофалната война в руската история. Афганистан вече им изглежда като невинна военна операция.

Предаване и скатаване, само това може да спаси руските агресори.Бойкот на путинските зверства.

Другото би било само справедливо ликвидиране и Слава на Украйна.

1171

1

Статистик

22.03 2022 в 01:53

Изглежда правдоподобно. Американските оценки преди дни бяха за 7000, но те разчитат на снимков материал, който изтича, така че има логика да са занижени, а и всеки ден се трупат нови. Всички анализатори се обединяват около тезата, че расия вече е дала повече жертви от Сащ в Афганистан и и Ирак взети заедно и, че Русия не може да води модерна/умна война и затова се връща на тактики от ВСВ. Последните макар и ефективни, показват, че путин грам не се интересува за живота нито на украинците, нито на руснаците в украйна, нито на собствените си войници...
 
X

Да помогнем на украинските деца!