$20 млн. глоба за Uber - подвеждали шофьорите за парите

OFFNews 20 януари 2017 в 11:34 3243 1

Компанията Uber ще трябва да плати 20 милиона долара, защото е подмамвала шофьори да се включат в услугата за споделено пътуване с неверни обещания за заплащането им и за разходите по автомобила, пише британският в. "Guardian".

Споразумението с Федералната търговска комисия, обявено в четвъртък, е в съответствие с изявления на Uber, правени от края на 2013 година до 2015 г., според които компанията ще се опита да привлече повече шофьори, за да увеличи обхвата на услугата си и да остане пред основния си съперник - Lyft.

Комисията твърди, че повечето шофьори на Uber в 18 американски щата са печелили по-малко от публикуваното онлайн обещание от Uber.

Регулаторът установил също, че шофьорите плащат значително повече за лизинговите автомобили, отколкото компанията е твърдяла, че ще плащат.

"Много потребители са се записали да шофират за Uber, но не е трябвало да бъдат мамени за потенциалните си разходи или цената по обслужването на колата от Uber", казва Джесика Рич, директор на отдела за защита на потребителите в Комисията.

В изявление от Uber обявиха, че са доволни о разрешаването на спора.

"Направихме много подобрения през последната година и ще продължим да се фокусираме в това да направим Uber най-добрата възможност за всеки, който иска да спечели пари, докато изпълнява собствените си задачи", уверяват от компанията от Сан Франциско.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови