1 милиард евро помощ от ЕС за Украйна

OFFNews 13 май 2014 в 09:09 7872 3

Европейският съюз ще отпусне на Украйна финансова помощ в размер на 1 милиард евро. Днес временният украински премиер Арсений Яценюк заминава за Брюксел, за да обсъди с представители на Европейската комисия проблема с доставките на газ.

След като вчера европейските министри на външните работи разшириха списъка със санкционираните лица и фирми заради анексирането на Крим, Канада също обяви нови санкции срещу отделни украинци и руснаци. В списъка е и началника на Генералния щаб на руските въоръжени сили. Русия осъди разширяването на санкциите.

Според Москва логиката им е антируска и порочна. Междувременно, Държавната дума на Русия обяви, че ще се обърне към международната общност заради заплахата от хуманитарна катастрофа. След референдумите за независимост, обстановката в източните части на Украйна остава напрегната. Ръководството на Донецката народна република обяви, че ще проведе преговори за обединение с колегите си от Луганска област. Според съпредседателят на републиката, обаче, все още е рано да се говори за присъединяване към Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!