Quantcast

1 милиард евро помощ от ЕС за Украйна

OFFNews Последна промяна на 13 май 2014 в 09:09 7242 3

Европейският съюз ще отпусне на Украйна финансова помощ в размер на 1 милиард евро. Днес временният украински премиер Арсений Яценюк заминава за Брюксел, за да обсъди с представители на Европейската комисия проблема с доставките на газ.

След като вчера европейските министри на външните работи разшириха списъка със санкционираните лица и фирми заради анексирането на Крим, Канада също обяви нови санкции срещу отделни украинци и руснаци. В списъка е и началника на Генералния щаб на руските въоръжени сили. Русия осъди разширяването на санкциите.

Според Москва логиката им е антируска и порочна. Междувременно, Държавната дума на Русия обяви, че ще се обърне към международната общност заради заплахата от хуманитарна катастрофа. След референдумите за независимост, обстановката в източните части на Украйна остава напрегната. Ръководството на Донецката народна република обяви, че ще проведе преговори за обединение с колегите си от Луганска област. Според съпредседателят на републиката, обаче, все още е рано да се говори за присъединяване към Русия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.05 2014 в 16:33

Я, кВа била тя рАботата, я я я я – за каква “УКРАкриза” пишете бе?!?!?
Синът на вицепрезидента Джо Байдън – Хънтер Байдън влиза в Съвета на директорите на украинската частна нефто-газова компания Burisma Holdings Limited (учр.2002). През 2012 “Burisma” е добила 220 млн куб.газ (около 10 % от газта на Украйна). “Burisma” има специални разрешения за разработка на Татяновското газокондензаторно находище, на Акташското и Приозерното нефто-газово находище на територията на Крим. Компанията опитва с разработка на нефт и газ в Днепропетровска, Донецка и Харковска област. Собственик на основната част от капитала на “ВН” е бившият министър на екологията и депутат от Радата Николай Злочевски.
Та, затуй в края на април т.г. Джо Байдън се разходи до Киев. А бившият чешки президент Вацлав Клаус (http://www.bnews.bg/article-103920) каза: “По време на посещението си в Киев USA вицепрезидент Байдън обеща помощ от 50 млн. долара. Tази нищожна сума е едва 0,06 % от украинския БВП. "Това е много смешна помощ. Колко ли струва полетът на вицепрезидента Байдън в Украйна, дали не е приблизително такава сума? Не вярвам, че ще помагат на Украйна".
Обаче КЛАУС НЕ е ИМАЛ ПРЕДВИД схемата със сина на вицепрезидента Байдън, не му достига инфото на Клаус .... така се уреждат синчетата на USA вицепрезидентите....
Накратко, щом има хАмериканци, търсете далаверата .....

13.05 2014 в 15:45

То, Путин им даде (на Украйна) в брой 3 млр долара м. декември, и им обеща още 15 млрд през 2014, пък бе свалил наполовина цената на газта за Украйна, сИга Яценюк и Туменото какво първо ще платят с тези 1 млрд евро - дълга от 3.5 млрд долара на Газпром ли?!?!? Смехотворно, Украйна я е закъсала отвсякъде, пълен дефолт ...

13.05 2014 в 10:25

Вече им изтървах края на "ще гласува", "ще отпусне", "ще договори"... смятах до към 45-50млрд и после спрях.

Има ли някой, на който все още да не му е ясно, че пара се дава не с обещания а СРЕЩУ залог? Производствени мощности, бъдеща продукция, политически решения, които да доведат до удовлетворяване на определени искания, природни богатства на концесия, подмолно преразпределение на сектора свързан с комунално-битовите услуги под формата на гръмки "реформи и преструктуриране" и т.н.