Янукович: Украйна заприлича на Германия по времето на Хитлер

OFFNews 12 май 2014 в 18:45 4239 14

Виктор Янукович

Украйна започна да прилича на Германия по времето на Хитлер. Това заяви бившият украински президент Виктор Янукович.

Днес в страната цари ненавист, страх, отчаяние, фашизъм. Създава се впечатление, че днешна Украйна започна да прилича на Германия по времето на Хитлер. Тогава са преследвани инакомислещите, а сега в Украйна цели градове са блокирани, само защото отстояват своята гледна точка, посочи Янукович.

Сърцето на нормалния човек се къса при вида на жертвите, приели мъченическа смърт в Одеса. Но сега виждаме невъобразимото – обществото, зомбирано от пропагандата, не само успя да приеме убийствата, но и да им се радва. Това си е обикновен фашизъм, допълни той.

По-голямата част от жителите на Донецк и Луганск са гласували на референдумите и резултатите не бива да се игнорират. Тези хора са излезли да гласуват, защото вече е настъпил пределът на търпението на украинския народ, категоричен е Янукович.

Мога да призная, че направих някои грешки, но убеждението ми е, че никога нито властта, нито кариерата, нито финансовия успех не струват колкото човешкия живот. Целият свят видя колко хора отидоха да гласуват на референдума. И вие може да се опитвате да игнорирате резултатите, но нито вие, нито Европа, нито другите страни не можете вече да не признаете, че няма никакви терористи и че вие водите война срещу собствения си народ, каза Янукович.

Той призова войската да бъде изтеглена от територията на Донецка, Луганска, Одеска област и да се прекрати насилието срещу народа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!