Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кремъл: Русия се отнася с уважение към референдумите в Източна Украйна

OFFNews 12 май 2014 в 12:37 4378 4

Москва се отнася с уважение към волеизлеянието на населението на Донецка и Луганска области, съобщиха от пресслеужбата на Кремъл.

В Русия внимателно наблюдавахме подготовката и провеждането на референдумите в Източна Украйна и отбелязваме високата активност на населението, въпреки опитите гласуването да не се състои, посочиха от пресслужбата на руския президент.

От Кремъл допълниха, че се надяват практическата реализация на резултатите от референдума да се случи по цивилизован начин, без каквито и да е прояви на насилие, чрез диалог между представителите на Киев, Донецк и Луганск.

Приветстваме всички посреднически усилия в интерес на започването на диалог, включително и под егидата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, категорични са от Кремъл.

Референдуми за автономността на Донецка и Луганска област бяха проведени в неделя. Според проруските активисти резултатите от гласуването показват, че 89% от жителите на региона са за автономност на двете области.

В същото време проправителствените сили са категорични, че преди гласуването са открити предварително попълнени бюлетини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews