Най-новото от марката часовници Casio за 2021 г.

OFFNews 24 март 2021 в 15:04 4002 0

Новата година започва изключително силно за Casio. Един от най-известните производители на часовници пусна два нови модела в началото на 2021, които се отличават най-вече с дизайн. Ето кои са те.

Casio BABY-G в колаборация с Pokémon

През януари Casio Computer Co., в колаборация с The Pokémon Company, обяви ново попълнение, идващо към линията BABY-G на дамски удароустойчиви часовници, BA-110PKC, с участието на любимия на феновете Pokémon, Pikachu, от популярния в световен мащаб франчайз.

Миналата година, за да отпразнува 25-тата година на BABY-G, Casio издаде модел за сътрудничество с участието на Pikachu, 25-тия покемон в Pokédex. Този юбилеен модел използва стил на рисуване с точки, напомнящ на изкуството на видеоигрите през 90-те години, когато BABY-G и Pokémon излизат за първи път, а дизайнерските елементи на Pikachu в целия цифров часовник са добре приети по целия свят.

Това второ сътрудничество е аналогово-цифров часовник, представящ активния имидж на марката BABY-G. Цялата каишка на BA-110PKC демонстрира камуфлажен модел и женски Pikachu със сърцевидна опашка. Дизайнът на Pikachu притежава фини детайли като силуета на розовата опашка на каишката и изображението на Pikachu, гравирано на гърба на корпуса. Стрелките за часове и минути също наподобяват лицето на Пикачу - закачка, която има за цел да зарадва притежателя на този часовник всеки път, когато погледне часа.

Този уникален модел пристига в специална опаковка, вдъхновена от емблематичния Покебол (Pokeball), допълвайки уникалното изживяване от притежаването на този часовник с тематика Pikachu.

Тъй като не всичко в един часовник е дизайна, ето и малко и за спецификациите.

Конструкция: удароустойчив
Водоустойчивост: 100 метра
Световно време: 29 часови зони
Хронометър: 1/100-секунден хронометър;
Таймер за обратно броене: измервателна единица 1 секунда;
Аларми: 5 аларми за денонощие; сигнал на всеки час
Други функционалности: автоматичен календар до 2099 година; опция за вкл/изкл на звука на бутоните; LED светлина
Живот на батерията: около 2 години
Размери на корпуса: 46.3 × 43.4 × 15.8мм
Общо тегло: около 45 гр

Casio представя G-SHOCK в дизайн в колаборация с Kashiwa Sato

Отново през януари, Casio Computer Co., обяви пускането на DWE-5600KS - ново попълнение към линията Casio G-SHOCK за удароустойчиви часовници. Новият модел е проектиран в сътрудничество с креативния директор Kashiwa Sato.

Сато е креативен директор, който предоставя цялостни стратегии за бранд на различни компании на всички фази - от изграждане на концепция до консултиране на дизайна в комуникациите на марката. Сато предава същността на информацията, като я замества с визуален език, който всеки може да разбере с един поглед. Използвайки този уникален метод, който революционизира конвенционалните концепции за дизайн, той участва в създаването на лога и дизайн на пространства на много известни компании.

За да отбележи изложбата Kashiwa Sato, която трябва да бъде открита на 3 февруари 2021 г., Sato участва в първата си колаборация с G-SHOCK. Като марка, която продължава да се изправя пред предизвикателството да революционизира часовникарската индустрия, G-SHOCK приветства възможността да си сътрудничи с някой, който е помогнал да се създаде нова стойност за различни индустрии.

Със сини и бели райета на ярко червен циферблат, DWE-5600KS изразява мотив от една от най-известните серии от творби на Сато - “Линии”. Подобно на DWE-5600, основният модел за новия часовник, моделът за сътрудничество разполага със сменяеми каишки и безели. Собствениците на часовници могат да се насладят на създаването на 27 различни дизайнерски комбинации, като сменят каишките и безелите, които са направени от прозрачен, оранжев и зелен полупрозрачен материал, както им харесва. Когато се активира подсветката, се появява инициалът „K“ на Kashiwa Sato.

Проектирана е и специална опаковка, включваща мотив, вдъхновен отново от серията “Линии”. Това е последният щрих за този модел за сътрудничество, който декларира оригиналност, въплъщавайки уникалния светоглед на Сато.

Ето и техническите спецификации, представени от онлайн магазин Chasovnici-bg.com:

Конструкция: удароустойчив
Водоустойчивост: 200 метра
Световно време: 29 часови зони
Хронометър: 1/100-секунден хронометър;
Таймер за обратно броене: измервателна единица 1 секунда;
Аларма: мултифункционална; сигнал на всеки час
Други функционалности: автоматичен календар; подсветка;
Живот на батерията: около 2 години
Размери на корпуса: 48.9 × 43.8 × 13.7мм
Общо тегло: около 52 гр

Малко повече за серията G-SHOCK

Създателят на G-SHOCK, г-н Kikuo Ibe бил на мисия да създаде нечуплив часовник. Часовник, който би издържал на всякакви удари и премеждия.
G-SHOCK изуми света с концепция за издръжливост, която се противопостави на конвенционалната логика на часовникарството. G-SHOCK създава технологично усъвършенствани часовници, които могат да издържат на гравитацията, температури на замръзване, високо водно налягане и магнитни полета - часовници, създадени да издържат вечно чрез постоянен стремеж към якост и иновация.

Създадена през 1983 г., G-SHOCK линията отпразнува своята 35-та годишнина през 2018 г. и за това време часовниците са продадени в над 100 милиона бройки, в над 100 страни. Наред с класическото си предложение, G-SHOCK стартира своята гама Premium през 2011 г. Колекцията G-SHOCK Premium използва най-високите стандарти за инженеринг и строги тестове в своя дизайнерски център в Ямагата, Япония, за да гарантира, че всяка част остава вярна на оригиналната концепция, докато комбинацията от качествени материали и стилизиране доставя луксозни часовници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови