Топ 5 на най-добрите спортни марки в света

OFFNews 31 август 2020 в 15:05 11715 0

Обичате спортното облекло, но всеки път, в който влезете в магазина се губите сред хилядите марки, които предлагат подобни стоки. Трудно ви е да направите подходящия избор, защото всички те предлагат продукти с високо качество и страхотен дизайн. И вие се питате: “Коя спортна марка е най-добрата и бих ли могъл да ѝ се доверя?”

За да направим избора ви малко по-лесен, заедно с приятелите ни от магазин dress4less.bg съставихме кратък списък на най-добрите (и търсени) спортни марки.
Топ 5 на най-добрите спортни марки в света

Adidas

Оборот - 29, 5 милиарда долара (към 2018 г)

Компанията е създадена през 1924 година в Бавария (Германия) от двама братя - Адолф и Рудолф Даслер. Първоначално се е наричала “Фабрика за обувки Dassler”. През 1948 година след разрив в отношенията между двамата братя, Адолф основава Adidas, а Рудолф - Puma.

Днес спортният бранд Adidas е най-големият производител на облекло за спортуване в Европа и втори в света след Nike. Мултинационалната компания произвежда обувки, дрехи, спортни облекла и други спортни стоки за професионалисти, активно спортуващи любители и за всички, които търсят удобно облекло за свободното си време. Това е и единственият световен спортен лейбъл, който е толкова тясно свързан както със спорта, така и с музиката и субкултурните движения.

Nike

Оборот - 37 милиарда долара (към 2018 г)

Nike е най-големият производител на спортни облекла и стоки в света и е основен производител на спортна екипировка за състезателните отбори по света.

Компанията е основана през 1964 година от лекоатлетическия атлет от Университета в Орегон Фил Найт и неговия треньор Бил Бауърман. Първоначално се е наричала Blue Ribbon Sports и се е занимавала с внос на спортни обувки от Япония. През 1972 година обаче променя името си на Nike и започва собствено производство на спортни обувки и облекла. Днес марката е най-големият спонсор на спортни състезания по света и една от най-популярните и търсени марки спортни облекла въобще.

PUMA

Оборот - 4,64 милиарда евро (към 2018 г)

Спортният бранд е създаден през 1948 година след разрив в отношенията на братя Даслер. Тогава Рудолф Даслер се отделя, създава марката за спортно облекло Puma и става конкурент на брат си. През годините компанията еволюира и създава някой от най-емблематичните модели спортни обувки и облекла. Днес Пума е третият по големина производител на спортни облекла в света. Компанията облича редица спортни отбори и шампиони като италианския национален отбор, отбора на Ferrari във F1, отбора Ducati в Moto GP, звезди от шоу бизнеса като Риана и много други.

Reebok

Оборот - 2 милиарда долара (към 2018 г)

Популярната спортна марка е основана през 1895 година под името Mercury Sports, което променя на Reebok през 1958 година. Днес Рийбок е световна компания за спортни обувки и облекла, оперираща като дъщерна компания на Adidas. Компанията е официален спонсор за спортни облекла на Ultimate Fighting Championship, CrossFit и Spartan Race.

Under Armour

Оборот - 5,3 милиарда долара (към 2018 г.)

Основната едва в края на миналия век, компанията много бързо става популярна като спортна марка, която предлага широка гама от висококачествени спортни продукти като маратонки, кецове, тениски, спортни екипи, спортно оборудване и други стоки.

Компанията е основана в САЩ през 1996 година от Кевин Планк - 23 - годишен бивш футболист от университетския отбор в Мериленд. Първоначално Кевин произвежда малки серии спортни обувки, но всичко се променя, когато през 1999 година от филмовото студио Уорнър Брос се свързват с Under Armour с молба да им произведат спортни обувки за няколко техни филма. Днес спортната марка е сред любимите както на популярни лица от шоу бизнеса, така и на редица изпълнители на хип - хоп и спортисти от ранга на Стивън Къри, който се счита за “лице на спортния бранд”.

И нещо за финал

Когато следващият път си търсите спортно облекло или обувки, запомнете тези спортни марки и се спрете на една от тях. Няма да сгрешите. От dress4less.bg пък ви обещават, че ако не можете сами да направите избора си, ще ви помогнат с допълнителна информация и професионални съвети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови