Мъжки тениски – как да ни стоят добре?

За да изглежда стилно и модерно, всеки мъж има нужда от поне няколко тениски за всякакви случаи. Добре подбраният модел, комбиниран с любимите дънки или къси панталони, изглежда свежо.

OFFNews 31 август 2021 в 10:57 7467 0

За да изглежда стилно и модерно, всеки мъж има нужда от поне няколко тениски за всякакви случаи. Добре подбраният модел, комбиниран с любимите дънки или къси панталони, изглежда свежо. Този тип дреха се носи целогодишно и в зависимост от сезоните, фигурата ви и стила ви на живот заслужава по-внимателен подбор.

Каква трябва да бъде мъжката тениска?

В идеалния случай трябва да отговоря на няколко изисквания:

• Да бъде удобна
• Да бъде практична
• Да съответства на обстоятелствата, в които я носите
• Да бъде естетически издържана

Оттук пристъпваме към следващия въпрос – как трябва да стои на тялото ви тениската, така че да подчертава неговите преимущества и да прикрива недостатъците? Необходимо е предварително да определете какъв модел търсите – дължина, размер, кройка, материя и др. След това отчетете честотата на използване и условията, в които планирате да го носите. Поводите може да са различни: тренировка, поход в планината, риболов, разходка из града, работа в градината, пътуване, вечерно излизане, ваканция и др. За всеки един от тях онлайн магазин Bolf.bg предлага богат избор на тениски.

Как да изберем кройката?

Един мъж може да изглежда стилно и без да носи ултрамодерна тениска. Достатъчно е моделът да е качествено изработен и да му е по мярка. Колкото до кройката, повечето представители на силния пол предпочитат тениските в класически стил. От една страна - заради комфорта, а от друга – заради факта, че те може да се носят в различни житейски ситуации. Най-популярните модели са с недълбоко U-образно или V-образно деколте. За класическия модел характерно е, че дължината му достига до 3-4 пръста под колана.

Размишлявайки върху избора на кройка, задължително се съобразете и с вашето телосложение. Една тениска не бива да обтяга силно тялото ви. Затова винаги избирайте модел с лек запас в размера. За един пълен мъж е препоръчително да избере тениска с един номер по-голяма – тя деликатно ще прикрие особеностите на фигурата му и с нея ще се чувства по-уверен.

Тениска по тялото или оувърсайз?

Не е тайна, че повечето мъже подхождат консервативно в избора си на стил на обличане. Към мъжките тениски отношението не е по-различно. Макар при тях да съществуват милиони опции (като дизайн, цвят, кройка, дължина и др.), това не е достатъчно, за да спечели доверието им. Затова непобедима е класическата кройка. Най-често тениска по тялото може да видите да носят по-младите мъже, а също така онези, които активно спортуват и са с атлетично тяло. На оувърсайз тениска се спират преимуществено тийнейджърите, последователите на различни музикални стилове и мъжете, които държат да изглеждат модерни.

Как да разберем размера си?

Най-лесният начин безпогрешно да определите кой размер носите е като използвате стара тениска и вземете мерките на раменете и гърдите. Съвременните онлайн магазини, които държат да осигурят комфорт на своите клиенти, предоставят подробна таблица, по която може да се ориентирате в размерите. Може да разчитате на нея.

Ако случайно имате колебания между два размера, изберете по-големия. Характерно за мъжките тениски от памук е, че може да се стеснят леко след първото пране. Този риск не съществува при марковите продукти, тъй като при тях се използва специална технология на производство.

Тук е моментът да ви подсетим да се интересувате от материите в състава на дрехите си. От него зависи колко дълго ще може да използвате тениската си в първоначалния вид, в който сте я купили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!