Луксозни часовници: Топ 10 на най-скъпите часовници в света за 2022 г

Часовници БГ 20 май 2022 в 14:22 14671 0

The-Most-Expensive-Watches-in-the-World

Красивите часовници са нещо повече от предмет, които ви помагат да следите точното време. Часовникът също е ценен аксесоар, който допълва тоалета и разкрива стила на един човек. Повечето часовници на световния пазар са с ниски до средни цени, използвани основно за отчитане на времето и са както кварцови, така и механични. Въпреки това, скъпите и луксозни колекционерски часовници, които се ценят повече заради изящната си изработка, естетическа привлекателност и ефектен външен вид, отколкото заради простото си отчитане на времето, често използват механизми, които са по-точни и по-скъпи от обикновените.

Ето един интересен списък с топ 10 на най-скъпите, екстравагантни и красиви ръчни часовници в света за 2022 г., представени от онлайн магазин за часовници Chasovnici-bg:

1. Часовникът „Халюцинация” от Graff Diamonds, най-скъпия часовник в тази класация, струващ зашеметяващите 55 милиона долара. Верижката на този ултралуксозен дамски часовник е изработена от платина, която след това е напълно покрита със 110 карата диаманти в дъга от различни цветове. Това е хармонична комбинация от цветове и форми като синьо, жълто, розово и зелено със сърце, смарагд, круша, маркиза и други форми.

2. „Очарованието” от Graff Diamonds, струващ 40 милиона долара
Този часовник, който има 38,13-каратов диамант с форма на круша в центъра, може да се носи и като пръстен. Цялостният часовник е с 152,96 карата бял диамант.

3. „The Grandmaster Chime” от небезизвестната луксозна марка часовници Patek Philippe с цена от 31 милиона долара
Grandmaster Chime с референция 6300A-010 е произведен от Patek Philippe ексклузивно за благотворителния търг Only Watch и ще бъде единственият, изработен от неръждаема стомана.

Часовникът има предни и задни циферблати, които могат да се превключват с помощта на реверсивни накрайници. Надписът „The Only One“ се появява на допълнителния циферблат за алармата на поцизия 12 часа върху циферблата с цвят на сьомга.

4. Jaeger-LeCoultre „Joaillene Manchette” с цена от 26 милиона долара
Jaeger-LeCoultre Joaillene Manchette е един от най-скъпите часовници, създавани някога. Състои се от здрава верижка, която е полирана и е украсена с диаманти. Гривната на този дамски часовник е от бяло злато и диаманти. Циферблатът на часовника е изработен от сапфир стъкло. Рядкото произведение на изкуството на Jaeger-LeCoultre съдържа 576 диаманта и 11 скъпоценни камъни от оникс.

5. „The 201 – Carat Watch” от Chopard – 25 милиона долара
Дамски часовник с 874 диаманта, даващи общо 201 карата. Самият часовник е очарователен, предизвикателен и доста кичозно екстравагантен с множество блестящи ярки диаманти, украсяващи повърхността му. Сред тях са син диамант с тегло 12 карата, розов диамант с тегло 15 карата и бял диамант с тегло 11 карата. Освен това в този часовник има допълнителни жълти и бели диаманти с общо 163 карата.

6. „The Billionaire Watch”, Jacob & Co само за 18 милиона долара
Корпусът на този дамски часовник е декориран с 260 карата диаманти. Тези емблематични изумрудени диаманти не са единствените блестящи камъни, които стигат до часовника. Освен това „Милиардерът” има 19 скъпоценни камъни, още около 167 компонента в механизма и модерен циферблат скелетон.

7. Paul Newnan Rolex Daytona на цена от 17,6 милиона долара
Rolex смята тези модели за „професионални“ часовници и корпорацията не е направила голям брой версии на Daytona. Rolex Daytona Paul Newman не са кой знае колко красиво замислени като дизайн, но са изключително редки часовници, което обяснява тяхната цена.

8. Patek Philippe 1518 -11,1 милиона долара
Patek Philippe са известни с производството на часовници с корпуси от жълто или розово злато, но за тази версия на 1518 те търсят свеж вид и го предлагат от чиста неръждаема стомана, която излъчва ослепителен метален блясък. Тъй като този мъжки часовник е създаден през 1941 г., той несъмнено е един от първите часовници с хронограф на марката Patek Philippe, затова и цената му е в милиони.

9. Отново сме на вълна Patek Philippe, но този път с референция 1527, която струва 5,7 милиона долара
Този мъжки часовник също е механичен хронограф. Това е 30-минутен механичен хронограф. Включва три спомагателни циферблата и тахиметрична скала на най-външната страна на циферблата. Сребристо-матовият циферблат със златни арабски цифри включва 5-минутно деление. Корпус от чисто злато.

10. Hublot Big Bang е последния луксозен скъпоструващ часовник в нашата класация със скромните 5 милиона долара
Това е особено невероятен часовник Hublot, тъй като е обграден с 1282 диаманта от различни видове и форми. Сред тези блестящи камъни има шест изумрудени диаманта с тегло приблизително три карата всеки. Освен това в този часовник има 100 карата диаманти багети, елегантно поставени от майсторите бижутери.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!