Можем ли да се доверим на прогнози за мачове, когато правим спортни залози

OFFNews 11 май 2022 в 18:03 1526 0

Поемаме рискове всеки път, когато залагаме на едно или повече спортни събития. За да са възможно най-премерени, необходимо е да направим проучване, преди да поставим залога си. В зависимост от дълбочината на този анализ, контролът върху риска варира. Но ние няма как да анализираме абсолютно всички спортни събития. Имаме нужда от нещо, което да ни улесни в този процес.

Най-популярната възможност е да се обърнем към прогнозите, които се предлагат масово – в платен или безплатен вариант. Можем ли да се доверим за нашите залози на обоснованите предвиждания, които са базирани на анализ? В този материал ще разгледаме щателно този въпрос.

Какво представляват хората, които стоят зад тези прогнози? Така наречените типстъри.

Идеята е, че чрез точни оценки и много задълбочено проучване тези хора ще ни дадат възможността да увеличим успеваемостта и печалбите си в дългосрочен план. Щом ние сами можем да направим анализ на мач преди залога си и да извършим нужните наблюдения, няма причина и друг да не може да го направи. Просто ни спестява време. И да, съществуват типстъри, които дават надеждни предвиждания. Съществуват обаче и такива, които подвеждат залагащите.

Каква е разликата между тях?

Опитният типстър, на който може да се разчита, сам е осъзнал, че не може да залага на всичко. Той специализира анализите и прогнозите си за определен спорт, дори определено състезание. Прекарва времето си в разглеждане само на срещи от тази категория, заедно с постоянно наблюдение на отбори, играчи, пазари и прочие. Някои от тях дори отиват по-далеч, специализирайки се само на един от пазарите. Например има такива, които правят предвиждания само за корнери и брой на голове в определени футболни срещи. Специализацията може да е на различно ниво, но е по-скоро задължително да я има под някаква форма.

Могат да предлагат както платени, така и безплатни прогнози. Независимо от това обаче, винаги можем да проверим по прозрачен начин тяхната успеваемост назад във времето.

Друга особеност е, че дори да предлагат платена услуга, винаги има безплатен вариант. Той може да е под формата на свободен пробен период, достъп до някаква част от прогнозите и или нещо друго в този ред на мисли.

Как предлагат прогнози типстърите от другата страна?

• За уредени спортни срещи;
• Точни резултати и предвиждания на пазара Първо полувреме / Краен резултат;
• Предвиждат множество срещи едновременно;
• Публикуват необосновани прогнози;

Те предлагат прогнозите си винаги срещу заплащане, често много сериозно такова. Използват техники на агресивен маркетинг за създаване на усещане за спешност и неотложност. Често срещано е да използват отворени и затворени групи, диференцирайки клиентите си. Обикновено не предлагат проследяване на успеваемостта или го правят по начин, който дава много възможности за манипулация. По-добре е да стоим настрана от тях, защото дори да не става въпрос за директна измама, винаги има някаква форма на подвеждане.

За привличане на клиенти обикновено предлагат по една или няколко безплатни прогнози, но не публично. Демонстрират, че са извършили сериозен залог, но предлагат прогнозата в лична комуникация. Най-популярният им подход е да дадат различно предвиждане на различни групи от хора, за да си гарантират успех. Постепенно преминават към платени предвиждания. При достатъчно голяма публичност и интерес, те разполагат с достатъчен брой хора, за да се извървят всички стъпки по веригата. След това изчезват от радара и се появяват в последствие с ново име и под друга форма.

Щом имате интерес към анализите и предвижданията на спортни срещи, има и нещо друго, което може да ви заинтересува. Става въпрос за използването на “математика в предвиждането”. Това е една добра отправна точка, която може да подобри разбирането на процесите в областта.

Какви прогнози да използваме?

На първо място е най-добре да се придържаме към изцяло безплатните услуги за предвиждания. Платена услуга за прогнози можем да използваме, само след като сме се уверили по абсолютен начин в стойността, която тя предлага.
Интересуват ни само достатъчно широко обосновани прогнози, на базата на анализ, който е споделен с нас.

Прогнозата трябва да съдържа информация за това как се стигна до точно това предвиждане. Така ние, използвайки собствените си умения и възможности, можем да направим проверка на фактите и да удостоверим написаното. Дали ще приемем прогнозата за чиста монета или ще продължим със собствено проучване, зависи от конкретния типстър и желанието ни. Но винаги трябва да има възможност за извършването на проверка.

Що се отнася до историята на залозите на предлагащите прогнози и тяхната успеваемост – не ни интересува просто обобщение. Трябва да имаме възможност да разглеждаме в пълната им цялост предишните прогнози – анализ, предвиждане за изход и резултат след като спортното събитие е приключило.

За да се уверим, че не се извършва манипулация, предприемаме следното. След като сме си харесали място, от което да взимаме прогнози, не започваме с поставянето на залози. Започваме да ги следим ежедневно. Интересува ни както дали са достатъчно успешни, така и дали се отразяват коректно в историята на залозите. Едва след това рискуваме със собствените си средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови