Стотина на протест пред Президентството срещу забраната за къмпингуване (снимки и видео)

OFFNews Последна промяна на 12 март 2016 в 18:54 6293 18

Около стотина души се събраха на протест тази вечер пред Президентството срещу забраната за къмпингуване, съобщава репортерът на OFFNews.bg.

В района са разположени 8 кемпера и една каравана. Демонстрантите разпънаха и 3 палатки.

На един от издигнатите плакати се чете: "Искаме правила, а не забрани".

Кемперите ще останат и през нощта, а утре ще бъдат преместени пред сградата на Министерството на туризма.

Протестните акции ще продължат тази неделя именно пред Министерството на туризма, тъй като президентът не наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, а реши, че ще сезира Конституционния съд.

Демонстрантите обявиха, че неделният протест ще започне в 13 ч. и на него са поканени и ловците, и риболовците.

"Докато ние все още се опитваме да осъзнаем новината, че депутатите забраниха палатките и караваните по морето, от Министерството на "туризма" ни изненадаха със законопроект, в който смятат да разширят това из цялата територия на страната. Обявиха ни война, която ще загубят! Защото няма по-истинска почивка от тази сред природата. Искаме преди управляващите да забраняват нещо да предложат регулации! Искаме да не изтриват тази част от туризма, силно разпространена в целия свят, а да помислят за развитието й в България и привличането на европейските любители на този вид природосъобразна почивка! Искаме закони, а не забрани!" - пише в призива на протестиращите, разпространен във Facebook.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2016 в 06:13

Срещу къмпингуването има протести, а срещу задължителното гласуване - не!?

13.03 2016 в 09:41

@уточнител
Чувствам се ноловко толкова дълго да поучавам такъв ерудиран "уточнител"! Но имам работа, а изглежда насреща имам объркана - дървена глава! Хубав ти ден! :-)

13.03 2016 в 09:37

"Забраната ще остави говедото просто, а то ще я спазва колкото спазва ограничението на магистралата!"

Глупости дрънкате, драги.

Дали забраната се спазва или не зависи изцяло от това дали се налагат наказания. В София никой не ебаваше да спазва забраните за паркиране, докато не почнаха да заключват и да събират глоби.

Факт: природата е обществено благо.

Факт: всяко нерегулирано, т.е. 'безплатно' обществено благо се използва безотговорно до пълно унищожаване.

Факт: капацитетът на природата да се възстановява е ограничен, а на дивосерящите и дивостроящите да му е.ават майката е безкраен.

Факт: когато има 'безплатно' обществено благо, не възниква пазар и няма предлагане на услуги, които позволяват да се възстановява амортизираната част на благото.

Факт: българинът обича шамар да е, аванта да е.

Именно затова най-добрата идея е по подразбиране да е забранено и да има разрешителен режим срещу парасъ.

13.03 2016 в 09:25

@уточнител
Соц или капитализъм едно общество се възпитава! Така то добива ценности и култура! Така и Пешо от Копринка, ще спазва правилата и ако види нарушител няма да върти глава на 180 а ще сигнализира! Забраната ще остави говедото просто, а то ще я спазва колкото спазва ограничението на магистралата! Искат се средства, желание и мотивация да засееш морални ценности и самосъзнание! Когато се строяха панелните квартали по черноморието, отговорните държавни служители правеха салто мортале за да узаконят бандитските копнежи и приберат наградата! Тази забрана по никакъв начин няма да доближи държавата ни до щатите, където освен многото забрани има и здраво общество и отговорни органи, които да ти издърпат ушите на момента! Но кагато облечеш едни селяндури с плоски чела във власт, те започват да си вярват и да създават тази помия!!!

13.03 2016 в 08:55

Понеже има много увредени в глава, ще съм максимално прост.

Идеята е у нас да проима ПРАВИЛА и да стане като навсякъде, т.е.

1) Забранено по дефолт
2) Може само на определени места
3) Там това в общия случай е бизнес - некой събира малко кинти и поддържа някъв санитарен минимум.

Отново питам, освен за свикналите от соца да се гърчат в собствената мръсотия, но да е без пари, за кого е проблем това?

ПП по язовирите, където ходим на риба чат-пат отдавна има бунгалца, в които може човек да се свре, да се изкъпе и да свари рибена чорба. За никаква сума.

Диводрискащите протестират само за едно - искат да им е БЕЗ ПАРИ.

13.03 2016 в 07:32

уточнителя сън не спал да наплюе някого. Хората му написали с големи букви, че искат ПРАВИЛА, той го тълкува като БЕЗ ПАРИ. Вярно е, че зелените ги пере съчмата на у лево, но ако властта иска да реши въпроса, трябва да се хване именно за ПРАВИЛАТА. Още повече, че хората са съгласни да спазват такива.

Тъй като "срането" гледам е един от реперите на дискусията, това ми напомня и за темата със серящите навън домашни кучета. Знам че продажбата на лопатки и пликчета в зоомагазините не е добър бизнес... Правила или забрана?

13.03 2016 в 06:56

@уточнител
Предполагам, че за себе си си ясен? И стройно и подредено ми показваш позицията си... Но понеже явно сме различни, ще ти кажа какво виждам аз: бъркотия и странни антитези на моите тези! А аз бих искал да те разбера:
- забраната на Пешо от Казанлък да си опъне палатката на яз. Копринка и да сере в дупка, която после да зарие...., ще помогне ли на нашата природа?

13.03 2016 в 06:53

"По никакъв начин не ме затрудняваш!"

Така е, частта за това кой ще плаща, ако дивосерящите могат да серат безплатно където им скимне, въобще си я пропуснал, а тя е ключът към бараката, защото мотото на дивосерящите не е 'за да има природа', а 'природата да ми е за безпари'.

Те са като образцовия социалистически гражданин от едно време, който имаше девиз в живота 'мойто си е мое, а общото и то е мое'.

И това Е проблемът, за който протестират: искат да живеят като при капитализма (хубав, голям, лъскав кемпер), но да плащат като при социализма.

13.03 2016 в 06:42

"Ще серат там, където им кажат!" -- ами тогава за какво беснеят, кажат ли ти 'сери само тук' е равносилно на това да ти кажат 'не сери никъде другаде'. Т.е. евентуално законът ще постановява това, което те искат.

Прочети обаче поне статията, дивосерящите на протеста са против това, те искат някаква 'регулация', която да позволява 'диво къмпингуване' както сега, т.е. безплатен лиценз по подразбиране да си паркират кемпера където им скимне.

"В същност какво се опитваш да ми кажеш: това е начина да се опази природата" -- единственият начин ВСЪЩНОСТ да се 'опази природата' е там, където не е разрешено правенето на нещо след ОВОС, да е резерват по подразбиране. Т.е. пълна забрана и изричен разрешителен режим, както за шофьорските книжки.

Което ВСЪЩНОСТ се предлага от закона и не е лошо.

Лошото е, че у нас, както всеки друг закон, ще има вратички за тия около конската министърка както за бетона.

Това е проблемът, а не режимът, но тълпите гневни дивосерящи на това не им е главната грижа.

13.03 2016 в 06:15

@уточнител
По никакъв начин не ме затрудняваш! Нека направят същите курсове като шофьорските за къмпингуващите! Ще серат там, където им кажат! Но трябва да има някой, който да им каже! Има много варианти но те избират най- лесния и най -дискриминационния! В същност какво се опитваш да ми кажеш: това е начина да се опази природата и държавата всячески се бори за това? Ти серизно ли...??? :-)