"За бежанците Европа е голи жени и безплатна храна"

OFFNews Последна промяна на 24 септември 2015 в 09:54 7806 4

Снимка Нова тв архив

Определянето на квоти за разпределяне на бежанците е против българския национален интерес. Това заяви политологът Огнян Минчев по Нова тв.

Проблемът с бежанската криза всъщност е проблем с европейската политика и европейските институции, смята той. 

Според Минчев в свои изказвания германският канцлер Ангела Меркел е отправила „едностранна покана към бежанците”: „Това отмени политическия диалог в ЕС, тъй като трябваше да бъде взето политическо решение за пристигането на бежанци в Европа”.

"Тя си плати за това с личното политическо бъдеще", заяви социологът Андрей Райчев.

По повод изказването на Бойко Борисов за бежанците, които се очаква да пристигнат в България, Райчев заяви: "Никакви 10 милиона души не са тръгнали, но потенциално Европа е застрашена от много повече".

Минчев определи поведението на Европа като "слепота и политическа неспособност да се защитиш".

"Бежанците виждат ситуацията на континента ни така - има голи жени и дават безплатна храна. Те са дошли у вас и не просто цапат, а се карат и се бият. Европа веднага трябва да има армия, полиция и граничари. Нашите политически лидери се държат като чиновници, а не като политици", заяви Райчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.09 2015 в 19:56

"Нека няма никакво съмнение за това, че Православната църква изпитва състрадание и призовава към солидарност с всички тези хора, които вече са попаднали сред нас и действително, а не мнимо, се нуждаят от грижа и материална подкрепа според възможностите ни. Но нека е също така ясно, че Православната църква е категорично против войната, която е причина за това човешко нещастие. Църквата винаги изследва причините за нещастието и призовава към отстраняването на причините. Битката с последствията, ако не бъдат отстранени причините за явлението, е обречена. Ние помагаме и ще помагаме с каквото можем на бежанците, които вече са попаднали в нашето Отечество, и не ги делим по вяра и народност, но считаме, че нашето правителство в никакъв случай не трябва да допуска в страната ни повече бежанци. За тези, които вече са тук, е редно като православни християни и като общество да се погрижим доколкото можем и ни стигат оскъдните ресурси, но повече не. Който е създал повода за този проблем, той да го преодолее, не е редно православният български народ да плаща с цената на изчезването ни като Държава."

24.09 2015 в 11:39

Източно-европейците са образовани и квалифицирани. И като такива се явяват конкуренция на местните. Докато мюслитата са точно обратното.

24.09 2015 в 11:10

А преди В Европа имаше такъв вой срещу Източно-европейците и ограничения за пазара на труда. Сега прибират всякакви имигранти дори от третия свят и даже им плащат разноските. Заради това идват още и още имигранти. И всички искат asylum (политическо убежище). В Европа има твърде много неадекватни политици.

24.09 2015 в 10:46

Позицията на Европа по въпроса с бежанците е лицемерна, никой от ЕС (обикновените граждани) не желае тези хора да ни се натресат на главите, Меркел се опитва да измие срама от фашистките постъпки на Германия, но обрече Европа и гражданите и на ислямизация и мизерия, сега ще иска да ми натриса терористи, щот разбираш ли ше ни глобят...