Борисов: Над 10 милиона емигранти се очаква да влязат в България (видео)

Харчим милиарди да задържаме ромите в България

Последна промяна на 23 септември 2015 в 18:50 20914 30

Борисов в Брюксел.

"Над 10 милиона емигранти се очаква да влязат в България", заяви пред журналисти в Брюксел Бойко Борисов, позовавайки се на писмо от премиера на Турция Реджеп Таип Ердоган.

Думите му идват секунди след началото на втората минута на видеото и малко преди извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел.

Според него колкото повече затваряме границите си, толкова повече ще се засилва натискът на бежанците.

„Готови сме да се справим, но проблемът е много по-дълбок. Това са много милиони имигранти. Имам писмо от премиера на Турция, тъй като през последните дни работихме доста заедно и те вече изнемогват с милионите бежанци на тяхна територия. От друга страна, времето се разваля и тези хора няма къде да се върнат обратно в Сирия и останалите държави”, заяви Борисов.

Премиерът допълни, че с турския му колега "разсъждаваме върху варианта в Сирия да се създаде една зона за сигурност, където хората веднъж да са близо до родните си места, и второ, каквото трябва да им се помага, да им се помага там".

„На 14-15 октомври турският премиер прави едно мероприятие в Истанбул и ще намеря начин да отида, най-вероятно деня преди европейския съвет. Не вярвам да се стигне до глобяване, защото харчим толкова пари, ресурси, заграждения, армия, гранична полиция, командироваме полицаи от цялата страна”, коментира лидера на ГЕРБ във връзка със започналите наказателни процедури на ЕК срещу България заради забавеното транспониране на три европейски директиви за бежанците.

Той подчерта, че Турция се държи много хуманно и европейски и полага големи усилия, харчейки милиарди долари. Колкото до това, че на редица бежанци не им харесва в България, премиерът изтъкна, че има и хиляди български граждани, които живеят в не по-добри условия.

Борисов обаче отправи критика към останалите ислямски страни, които не са засегнати от войната.

"Виждате, арабският свят не приема мюсюлмани, а ни дава пари да правим джамии в Европа - струва ми се малко подигравателно", каза той, като допълни, че военна операция в Сирия ще има срещу тези, които не се разбират с добро.

„Имаме много стотин хиляди роми, за които полагаме грижи и милиарди от социалните фондове ни отиват всяка година, за да ги задържаме на територията на България”, допълни той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2015 в 14:53

кур в гъза на българите с фес-боко тиквата мръсен еничар

10.12 2015 в 12:03

Борисов, не върши работата на Турция, щото май ти ще погребеш България.

10.12 2015 в 11:29

По този начин Боко плаши ЕС, че от единствената сухопътна граница между ЕС и Турция , ще дойдат 10 милиона емигранти. Целта му е ЕС да си развърже кесията и му даде 500 милиона евро за да направи сигурна охрана на българо- турската граница.
ДА, ама НЕ!- -култовата фраза на наш Петко Бочаров. ;)
Бат Боко да не мисли ЕС гламав вярващ наивно на сините му очи.
ЕС е дал до сега над 500 милиона безвъзмездни субсидии на двете последните правителства на БСП и ГЕРБ и те вместо да укрепят границата, направиха едва 30 км телена ограда за цялата 259 км граница , а останалите пари влязоха в джоба на техните олигарси, които току що откраднаха 12 милиарда от държавния бюджет въртян в КТБ и вместо да ги върнат, предпочетоха да банкрутират банката и вземат нов 16 милиарден външен дълг от МВФ и го стоварят за изплащане върху целия БГ-Народ.
Не мислете ,че ЕС не знае „морала“ на нашите управляващи. Цяла Европа знае че в България има управляваща олигарихчна мафия, но топката е единствено в наши ръце. Ние- българсдките избиратели сме тези, които трябва да ги свалим от власт , така както сме ги качили, нашия доброволен избирателен вот( съзнанието).
От 70 години, откак Европа сложи на мястото на войната- мира и издигна демокрацията на първи пиедестал, в Европа никой не може да внася съзнание и демокрации с войни от вън, нито да сваля и качва политиците си във властта. Всеки народ сам си оправя двора, със собствен мозъчен и интелектуален потенциал.
На Бат Боко му остава единственото да развърже своята олигархична кесия и тази на обкръжаващите го олигарси от всички партийни цветове, за да плати нужния масраф по българо-турското-граница и най-важното ,да върне 12 милиарда изчезнала народна пара в КТБ.
В противен случай, дори и най -близките му приятели- американците, ще се откажат да го потупват заслужено по рамото, дори и да се здрависват с него! А ЕС ще му връче тиквен медал за най-некадърния държавник!www.ideyazabulgaria.org , facebook.com/ideyazabulgaria

09.12 2015 в 12:30

Това, че полагате грижи дазадържите циганите в България и то с наши пари е ясно, а да изгоните българите повече от яясно. Интересно кой ще ви плаща сметките в Булгаристан- циганите или мигрантите?! Национални предатели гадни

24.09 2015 в 11:23

Ислямска държава по оценки на експерти, наброява 80 000 главореза, основно отгледани в Афганистан, Турция, Йордания, Ирак, Либия, бившия СССР и т.н.!!!
Ислямска държава, като еквивалент на руските сепаратисти в Украйна е същата партизанска сила, само че в Украйна са само 50 000 проруски бунтовнически сили(смесен състав с руснаци), за които Порошенко официално заяви,че му трябват между 350 000 до 400 000 армия за да се справи, затова и обяви демобилизация, поне да не фалират...
Изводите: Ислямска държава може да бъде преборена само с редовна армия, която да не е по малка от 400 000 души!!!
Турция знае, че конфликтът ще разруши Сирия напълно!!!
Турция знае, че руснаците ще се опитат само да спрат настъплението на Ислямска държава и да запазят Асад и базите си, но няма да решат проблема!!!
Турция знае, че Западна Европа няма да се намеси, докато бежанската вълна не я залее и не промени политическата ситуация в нея!!!
Турция знае, че само така може да изтреби всички кюрди под одобрителния поглед на цяла Европа и ФАЩ, докато си строи новия османски халифат!!!
Турция знае, че рано или късно ще трябва да се споразумее с руснаците, а тогава Турски поток ще е добре дошъл на масата за преговори!!!
Никой няма интерес да подкрепя Ердоган, но отблъскването на Ердоган(Сунитска Турция), означава провал на геополитиката на Германия и ФАЩ и загуба на основни геополитически отправни точки, с откриване началото на Нова Свещена война!!!

24.09 2015 в 11:20

В България, Давутоглу и Ердоган, отказват съдействие и усвояване на средства, по програма инициирана от страна на Турция към българските общини със смесено население, когато тези общини са признали Арменския геноцид на Турция над арменците - изводите са за Вас!!!
Да не забравяме, че Турция щеше да скъса дипломатическите си взаимоотношения с България, ако България беше признала Арменския геноцид, и това след като Германия вече го беше направила!!!
Турция няма срам и това е очевадна имперска неоосманска политика, водена предимно на Балканите, а сега си представите нашите марионетни мижитурки, какви ги вършат, като им подшушнат, че бежанците смесени с джихадисти от турските екстремистки лагери, могат да започнат да се прехвърлят на талази в БГ!!!
Кръв със зеле - Турск@-циг@нска идилия(сирийските бежанци не ги намесваме)!!!:) :) :)

24.09 2015 в 11:19

Давутоглу, меко казано набива банкянския пехливан в капан!!!:)
Единственото, което може България да направи е да отдели 1 милиард помощ за Турското правителство, а не да лобира за зона в Северна Сирия, в която да нахлуе турската армия и да я отцепи без разрешението на законното правителство на Сирия!!!:)
Давутоглу и Ердоган да бъдат така добри и да съдействат на Асад в борбата му с Ислямска държава, защото както вече на всички е известно базите на Ислямска държава са в Турция и Йордания, все страни, които за да подмият гузната си съвест, са приели най-голям брой бежанци!
Бойко в момента се явява в ролята на ибрикчията, който обаче отмива позора и нарушава с претенциите си суверенитета на Сирия, без легитимни преговори с официалното правителство на Сирия!!! - Да развърже дълбоката си кесия, нашия Хаджия и даде пари, колкото се вливат от една цигарена банкянска контрабанда, за която отдавна официално тръбят лично Турските власти!!!
Всички тези бежанци не бягат от Асад, легитимната власт, а от Ислямска държава, а ако бягат от Асад е защото подлежат на мобилизация, за да бъдат хвърлени срещу Ислямска държава!!!
Както експертите писаха Ердоган и Давутоглу искат да влезнат в Сирия, за да си разчистят сметките с кюрдите, а как ще защитават бежанската зона, за която не е поискано позволение от легитимната власт в Сирия, сами си вадете изводите!!!:)
И последните съюзници на Асад - кюрдите, ще бъдат изтребени от турските хуманисти и ценители на Османския халифат!!!:)
Говорих в Германия с един кюрд, преди още Турция да започне незаконните си атаки срещу кюрдите и той ми каза, че Турция никога няма да признае кюрдите за пълноправни граждани на собствената си територия - изводите са за Вас!!!:)
Ислямска държава е рожба на Турция, а бежанският подслон е отмиване на гузен срам, докато навлизането на чужда територия, под какъвто и да било предлог е нарушаване суверенитета на чужда държава!!!
Малкият диктатор Ердоган, да не си пълни харема с треторазрядни банкянски тарикати, ами да се взима в ръце и да отива при Асад за мирни преговори и уреждане на конфликта с Ислямска държава!!!
ЕС е едно голямо лицемерно нишесте, което да видим кога ще се втвърди!!!:)
Аз не бих имал общи дела с човека, който е разписал неосманската доктрина на Турция и е провокирал към неоосманизъм в Балканите - всяка жаба да си знае гьола!!!
Всички Ние трябва да помогнем на сирийските бежанци, но спазвайки Международното право и зачитайки суверенитета на отделните държави!!!

П.С. Всички знаем, че Пр@вителството на Боцко Ритнитопков пада, ако Ердоган отприщи бежанската вълна на Балканите, затова няма да се учудя, Боцко да възпроизвежда, като вярно куче, всичко което му подшушне Давутоглу - Поми@рска идилия!!!:)

24.09 2015 в 11:19

@Новак всичко хубаво дето си писал, но не е вярно, че арабските държави не приемали бежанци, вземи малко да се осведомиш и прочетеш, вероятно са приели повече от всеки друг до момента.

24.09 2015 в 09:21

Мафията и мутрите са щастливи, че ще има кой да гласува за преизбирането им.

24.09 2015 в 08:20

Имаме новина - Борисов разсъждавал!
А това, че арабските държави не приемат бежанци, а дават пари за джамии не е подигравателно, а завоевателно. И това, че приемаш това като невинна подигравка си е чиста простотия.
Подигравателно е да признаеш, че в държавата, която управляваш почти от 6 години хората живеят по лошо от идващите мигранти. И това би трябвало да звучи като упрек към мигрантите!
Но след като го избираме десет пъти Тиква да ни води явно си заслужаваме подигравката!