Ветераните срещу използване на Черно море за военни действия срещу Русия

Антония Чорева 22 юни 2016 в 12:15 6659 9

Въздушното пространство и териториалните води на България да не се използват за враждебни действия към Русия - за това настояват различни асоциации на ветераните у нас.

Те обявиха декларация за отказ от военни действия между България и Русия, която беше внесена в парламента от независимия народен представител Велизар Енчев. 

Съюзът на патриотичните сили „Защита”, Възпитаници на Национален военен университет „Васил Левски”, Съюз на сержантите и офицерите от запаса и резерва, Общобългарски комитет „Васил Левски”, Асоциация на военните разузнавачи, Съюз на парашутистите, Национално движение „Русовифили”, Национална асоциация „Сигурност” и Асоциация на разузнавачите от запаса - всички те са категорично против от българска територия да се изстрелват ракети към руската страна и смятат, че с този отказ не се накърнява договора на страната ни с НАТО.

"Територията, въздушното пространство и териториалните води на България няма да бъдат използвани като плацдарм за извършване на враждебни действия или въоръжени акции срещу територията на Руската федерация, както и срещу руски самолети, кораби и други обекти, намиращи се извън българските сухоземни, въздушни и морски граници. 

Tози ангажимент от наша страна ще бъде в сила, докато Руската федерация не предприеме или не обяви, че предприема такива действия срещу Република България", заявяват ветераните в декларацията си. 

Военните са против намерението, заявено от НАТО да разположи многонационална бригада в Румъния, като по този начин разшири присъствието си в Черно море със създаването на обща флотилия с участието на България и Турция. 

Окончателното решение по този въпрос се очаква да бъде взето на срещата на върха на НАТО във Варшава на 8-9 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

13

Лопе де Вега

23.06 2016 в 16:42

Пантарей, ама Той и на ученията ги дебнал на моста, по който трябвало да минат, но с учебна цел те се промушили под моста. Древна армейска мъдрост.

Поздрав!

29217

12

Лопе де Вега

23.06 2016 в 16:39

@ 10 Наминаващ, самото постъпване в съветска военна академия изискваше определен интелектуален дефицит. Не непременно тъпота - в никакъв случай, но ограничено възприемане на действителността беше предимство.

Поздрав!

10952

8

Мойри

22.06 2016 в 13:08

Ако аз искам да доминирам винаги ще се опитвам да внушавам, че другите се опитват, та да мога и аз спокойно да го правя. Търсете логиката по дяволите. :|

Едно голямо ОФ-Ф-Ф. Оффнюс малко по-критично - стига сме чели Кремълски внушения. Не може да има война с Русия. Защо да не се тренираме флотата??? Какъв е проблемът. Защо да не се въоръжаваме?