Русия се закани да отговори на американското присъствие в Черно море

OFFNews 10 юни 2016 в 17:25 7949 17

Руското министерство на външните работи предупреди, че ще предприеме мерки в отговор на навлизането на американския военен кораб USS Porter в Черно море преди няколко дни,  предава РИА Новости. 

"Разбира се, ние не одобряваме това и то със сигурност ще доведе до ответни мерки", заяви директорът на департамента по европейско сътрудничество към външното министерство Андрей Келин.

От американските военноморски сили заявиха, че също така два самолетоносача ще бъдат изпратени в Средиземно море преди срещата на върха на НАТО, която ще се проведе във Варшава през юли.

Целта е да се постигне баланс с руските военни действия.

Според Андрей Келин това е демонстрация на сила, която вреди и на без това хладните отношенията между Вашингтон и Москва, причинени от руската намеса в Украйна и Сирия.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8359

14

ОФчар

10.06 2016 в 21:00

Плевнелиев накара петата колона да вие на умряло
Рано е за обобщаваща информация на руските реакции в България на европейската реч на президента Плевнелиев в Страсбург, в която той назова руската заплаха на чист евроатлатнически език. Но и първите стонове са достатъчни, за да се (до)каже, че петата колона на Кремъл в България е като „ранена в сърцето пантера” ( по израза на Вапцаров).



Винаги готовият като навита пружина на съветски АК 47 Румен Петков моментално се появи както кукувица от стенен часовник да кълне от руски позиции загрижеността на президента по повод руските усилия, насочени към разрушаване на ЕС.



Асистира му низвергнатият преди броени дни от шефския пост в БСП Михаил Миков. И той е възмутен, че българският президент е говорител на българския интерес, свързан с членството ни в НАТО и ЕС, а не с любовта към евразийския култ, изповядван от суеверниците ( по Димитър Благоев, за когото русофилството е суеверие, вредно за България).



Ако не друго, Певнелиев успява да накара да се появят на светло тъмните петна на путинофилията в България. Само това да беше ефектът от речта му, пак щеше да достатъчно за изясняване на мътилката, в която се канят да ловят шарани другарите и другарите, за които защитата на Русия от България е висш партиотичен дълг.

ivo.bg

8359

12

ОФчар

10.06 2016 в 19:35

Ако ползващите "църковно-славянски" ползваха старобългарски, ако не бяха отделили Македония от България, ако м/у 45-та и 50-та не бяха обрали България, ако...., тогава Посрански(Шимел), щях да съм заклет русофил като..., не като теб!

8359

10

ОФчар

10.06 2016 в 18:59

Дрън-дрън!
USS Porter може да седи 21 дена в Църно море без проблем. Няма да има проблем и ако поостане, и след това...

12015

8

hi hi

10.06 2016 в 18:32

Чесън, той го знае.Вероятно това да е била идеята.
 
X

Да помогнем на украинските деца!