Василев: Казах, че ще приемем механизъм за разследване на Гешев и час по-късно ми искат имунитета

Йорданка Веселинова 20 април 2023 в 10:27 4853 3

Архив

Снимка БТА/Владимир Шоков

Радостин Василев

"Един час след като казах, че механизмът за разследване на главния прокурор е напът да бъде приет (...), той реагира мигновено с това прессъобщение", заяви Радостин Василев от ПП-ДБ пред журналисти в кулоарите на парламента.

Преди минути стана ясно, че се очаква всеки момент главният прокурор Иван Гешев да внесе в Народното събрание мотивирано искане за снемане на депутатския му имунитет. За това се разбра от прессъобщение на Софийската градска прокуратура.

Прокуратурата поиска имунитета на Радостин Василев

Василев заяви, че не се притеснява от поискания му имунитет и няма проблем да се откаже от него. По думите му обвиненията са "поредната стъкмистика на прокуратурата".

"Опитите са да бъда политически сплашен и да бъде ударена "Продължаваме промяната". Това няма да се случи. Надявам се механизмът за разследване да се случи. От 45-ото НС ние работим за това този главен прокурор да бъде спрян да си мисли, че може да отмъщава на политически врагове на неговите господари", заяви той.

По думите му Иван Гешев е "изключително зависим от задкулисието и част от мафията".

Василев отрече да е заплашвал Христинка Иванова: 

"По какъв повод е поискан имунитет - вместо за кюлчетата, пачките, за асфалта, за много други казуси, той поиска на мен за нещо, което е медийно компилирано. Аз съм най-удобен в момента. Аз прекратих опитите на задкулисието още в предния парламент да управлява, аз не си мълча, аз се  възпротивих и на Пеевски, и на ДПС в Тотото, аз разкрих и схемите на хора на ГЕРБ във всички имоти на спорта, това е причината. Впоследствие станах и много неудобен на президентството. Нищо няма да стане. Това е политическо сплашване. В момента прокурорът се превърна в политик."

Иванова е бивша депутатка от ИТН. При отцепването на Василев от ИТН Тошко Йорданов го обвини, че е заплашвал депутатката и е искал и тя да напусне партията на Слави Трифонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

20.04 2023 в 12:46

Гешев не е политик, а обикновен т@п@главец, изпълнител на поръчки от овластеното ДС.

3700

1

опетков

20.04 2023 в 11:39

Този нещастник се взе много насериозно. От седмици се знае, че ще му бъде искан имунитета, за десетките му незаконни действия като министър на спорта. И най-вече заради опита му за сделка и ренегатството му към ПП . Малко, противно червейче, което се има за голяма змия. Много е жалък, но явно държи с компромати простоКиро и се пробутва в челните редици на ПП.