Върви подписка в червените редици в подкрепа на Първанов

OFFNews 28 януари 2014 в 08:15 4688 4

Георги Първанов
Георги Първанов

Подписка срещу изключването на Георги Първанов и съидейниците му от АБВ, сред които са знакови фигури за партията като Румен Петков и Евгений Желев, е пусната в цялата страна от червени активисти.

Миналия вторник зам.-председателят на левицата Димитър Дъбов даде срок от една седмица на АБВ да се откаже от алтернативна листа на предстоящите избори или ще ги изключат от БСП.

На практика обаче до изключване трудно може да се стигне, защото то трябва да бъде предложено от основните организации на нарочените.

Основната организация на Първанов е в Ковачевци и там той има пълната подкрепа на организацията. Същото важи и за Петков, чиято основна организация е в Белене.

На "Позитано са приготвили и резервен вариант за изключване на разколниците - за системно нарушаване на устава и програмата на БСП те са "самоотпаднали" от партийните редици.

Членове на Общопартийната контролна комисия са категорични, че нито един от вариантите няма да мине пред пленума на 1 февруари. Национален съвет не може да изключва никого, а само да предложи на конгреса проект на решение.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!