Първанов: Който иска да ме изключва, да дойде в Ковачевци

OFFNews 21 януари 2014 в 20:33 4237 8

Георги Първанов. Снимка: Булфото
Георги Първанов. Снимка: Булфото

Нека да ми поставя ултиматум този, който е постигнал повече от мен за БСП. А който иска да ме изключва, да дойде в общинската ми организация в Ковачевци. Това заяви пред bTV бившият президент Георги Първанов.

Гласовете на АБВ ще се броят заедно с тези на БСП в Партията на европейските социалисти, а Ивайло Калфин ще продължи да играе своята важна роля в Европейския парламент, твърди Първанов.

Той подчерта, че ще даде всичко от себе си, за да може ГЕРБ и лидерът й Бойко Борисов да останат извън управлението.

Според него обаче това не значи бъдеща липса на диалог по важните за държавата политики.

Бившият президент е категоричен, че АБВ продължава. Според него хората, които в момента заемат ръководните постове в БСП, изневеряват на поетите от нея ангажименти към избирателите.

Първанов твърди, че именно заради ръководството на БСП в момента социалистите не са лявата партия, която хората искат да видят.

Като пример за отстъпление в политиката на БСП той посочи неизпълнените предизборни обещания от страна на партията да ревизира позицията си за плоския данък и да работи последователно в посока на реализация на проекта АЕЦ “Белене“.

Първанов каза още, че от тук нататък възнамерява да търси отговорност от вестник „Галерия“ и главния му редактор по законов път.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews