Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Валери Симеонов съобщи за шумни заведения и във Варна

Пак дава Министерството на туризма на прокуратурата

OFFNews 14 юли 2018 в 15:08 3116 0

Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи днес за шум в заведения във Варна. Имало проверки и в Златни пясъци, но там не били констатирани сериозни нарушения.

"Оказа се, че проверките в София и Бургас не са повлияли на местните радетели на развлекателната индустрия", написа Симеонов във Фейсбук.

По думите на Симеонов по време на проверката са били установени и неправомерно издавани категоризации на заведения върху пясъчната ивица на плажовете от Министерството на туризма. Вицепремиерът обяви, че следващата седмица ще сезира прокуратурата. Това не първият случай, в който Симеонов дава Министерството на туризма на главния прокурор. Миналият месец той изпрати сигнал за закононарушения, касаещи незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведенията на морския плаж Слънчев бряг Юг.

Още миналото лято вицепремиерът започна своята акция "тишина" по българското Черноморие. Тогава той обикаляше заведенията заедно с проверяващите, а действията му предизвикаха недоволство и дори протести. Тази година Симеонов не се ограничава само със Слънев бряг. Миналата седмица той сам се похвали, че вече е започнал с обиколките си из центъра на София и в Студентски град. Тогава той разпространи и специален плакат срещу шума със собствения си лик.

Ето какво написа вицепремиерът във Фейсбук:

"Снощи бяха извършени проверки на заведенията във Варна и региона. Оказа се, че проверките в София и Бургас не са повлияли на местните радетели на развлекателната индустрия. Бяха проверени заведенията от Алея Първа / Морска градина, където е съсредоточен нощният живот на града. Навсякъде беше спряно озвучаването като бяха съставени констативни протоколи и предписания на: Куба бар, Пунта Кана, Кубо, Макалали, както и бар Брик (срещу Фестивалния център).

Беше проверен и комплекс „Златни пясъци“, където не бяха констатирани сериозни нарушения с изключение на ресторант Делфин и още няколко заведения от открит тип. Два часа по-късно бяха отново проверени заведенията от Алея Първа, където всички обекти бяха спрели озвучаването с изключение на Макалали. На клуба беше съставен акт и предстои налагането на сериозни санкции. Проверките бяха извършени със съдействието на органите на РЗИ Варна, икономическа полиция и ОДП Варна. В по-голямата част от случаите на проверките беше оказано пълно съдействие от управителите и собствениците на заведенията. В случаи на нарушения на гореспоменатите заведения, очакваме сигнали на телефона към политическия ми кабинет - 02 940 30 03. Както и за нарушения от цялата страна.

За пореден път бяха установени и неправомерно издавани категоризации на заведения върху пясъчната ивица на плажовете от Министерство на туризма, за които следващата седмица ще бъде сезирана Прокуратурата."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!