Валери Симеонов: Най-добре е ГЕРБ и БСП да се разберат за коалиция

OFFNews 26 октомври 2014 в 11:13 13007 13

Валери Симеонов

"Най-добре ще е да се разберат Борисов с Михов, ГЕРБ с БСП. Те имат най-голямото морално право да направят коалиция и да управляват в полза на България".

Това каза в интервю за Люба Кулезич по Нова телевизия съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той обяви това преди да се разбере резултатът от втория кръг преговори между БСП и ГЕРБ, който беше на лидерско ниво - Бойко Борисов и Михаил Миков разговаряха в парламента.

След като чу изявлението на Борисов след срещата, Симеонов коментира: "Господин Борисов много лековато се изказва. Ако те отстъпят от програмата си, ние ще снемем доверието си от тях. Ние няма да участваме в дележа на баницата, ние искаме да има принципи в това управление".

Преди изявлението то каза, че заедно с другия съпредседател на ПФ - Красимир Каракачанов, подкрепят програмата на ГЕРБ и ще я подкрепят, ако ГЕРБ не се отклони от тази програма.

„Имали сме два кръга на преговори – миналия четвъртък и преди два дни. Последните преговори бяха в централата на ГЕРБ – в присъствието на господин Борисов. На тези преговори се разбрахме, че няма да участваме в правителството с политически фигури, стиснахме си ръцете и преговорите приключиха така – ние няма да участваме в кабинета. Госпожа Бъчварова (Румяна Бъчварова, зам.-председател на ГЕРБ) заяви по-късно на брифинга, че поведението на Патриотичния фронт е достойно", припомни Симеонов.

Той уточни, че не се изживява като някакъв политически фактор и Патриотичният фронт е предвидими партньор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!