Quantcast

Патриотичният фронт ще подкрепи ГЕРБ, без да има министри в кабинета

OFFNews Последна промяна на 23 октомври 2014 в 15:47 5278 12

Снимка Сергей Антонов

Днес обсъждахме 94 конкретни предложния в програмата на коалиция Патриотичен фронт. И мисля, че беше много плодотворна дискусия, за да изясним нашите позиции.

Това обяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ след проведените консултации с „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО”.

Ние сме пред евентуално подписване на програма за стабилно управление. Имаме решение на политическия съвет на коалицията политически лица от Патриотичния фронт да не участват в управлението, заяви Валери Симеонов от НФСБ.

Стигнахме до разбирането, че подкрепата на ПФ може да бъде изразена с подписване на програма за управление, каза Бъчварова и уточни, че "тази подкрепа няма да е с ултимативното изискване за персонално участие."

Там, където останахме на различни позиции, имаме уговорка да продължим в работен формат, така че да постигнем най-доброто приемливо решение. Става въпрос не за принципни различия, а за различия по технологията на приоритетите – в здравеопазването, образованието и тези зони, в които трябва да се проведе реформата, добави Бъчварова.

По-рано днес се проведоха и консултациите между ГЕРБ и АБВ. Стана ясно, че двете формации имат сходни позиции по темите енергетика, инвестиции, оздравяване на икономиката и финансова стабилност. Имат обаче големи различия що се отнася до социалните политики.

Ивайло Калфин поясни, че АБВ трудно би участвала в дясно-центристко правителство.

"Което не означава, че ние няма да подкрепим конкретни политики. Ние настояваме, че тази ситуация в държавата предполага широка коалиция, включително с участието на социалистическата партия", коментира Калфин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.10 2014 в 14:20

ТЕКСТА ПОД СНИМКАТА:
-Ц. ЦАЧЕВА: А СЕГА СИ ПОМИРИШИ РЪКАТА И МИ КАЖИ ТАКВАЗ РИБА ЯДЕШ ЛИ:)))".
- ПУНДЮ СИМЕОНОВ: "ЗА ВЛАСТ С ВСЕКИ СЕ РЪКУВАМ. АКО СЕ КАНДАРДИСАМ- МОЖЕ И С КАПКИНИЯ БИВШ КАПКОМЕР."
- РАЗКРАЧ-КАЧАНОВ: "ТАЯ НЕ СИ ЛИ МИЕ ПУНДАТА!ОЩЕ МАЛКО И ШЕ ПОВЪРНА. А ТОЯ ДУРЛЯК ОЩЕ МАЛКО ШЕ ГО ТЪРПИМ!"

25.10 2014 в 13:13

За “хранилката КТБ”, където години наред са папкали мнозина известни имена, излязоха някои лица, които обаче веднага скочиха и почнаха да заплашват със съд (понеже са спокойни, че под прикритието на “банковата тайна” пак ще се скатаят).
Днес БЛИЦ ще разкрие някои факти около фирмите и лицата от вторите две групи. Смятаме, че за тях не може да се отнася понятието “банкова тайна”. За вложителите разбираме да важи тайната – изкарали са пари, вложили са ги в банката. Парите са си техни! (Ако има нещо нечестно в спечелването им – има си органи, които да накажат това.)

Но каква тайна може да има за хора и фирми, взели милионни кредити с мисълта да не ги връщат?!

Що за тайна пази политици, партийци, прокурори, следователи, ДАНС-аджии,полицаи, журналисти и др., които са получавали всеки месец парички от КТБ (паричките на вложителите!), за да държат чадър над КТБ и да обясняват каква страхотна банка е тя?!

Ето част от лицата в първата група:
• футболен шеф – 400 милиона лева кредит;
• енергиен бос – 62 милиона лева кредит;
• петролен баровец – 50 милиона кредит;
• медийни началници – между 2 и 10 милиона лева кредити.
• и още, и още, и още…

Във втората група – на хранилката:
• политици и партийци – взимали са между 30 000 и 50 000 лева на месец;
• прокурори, следователи, ДАНС-аджии, полицаи – между 20 000 и 35 000 лева на месец;
• видни журналисти – между 15 000 и 25 000 лева на месец;
• съпруги и съпрузи, дъщери и синове, роднини и любовници на всички тия горе са ги замествали на хранилката, за да не бият на очи имената им – взимали са толкова, колкото се полага на “титулярите”!
Е, за каква банкова тайна можем да говорим при това положение?!

Какво да си мислят над половин милион вложители в КТБ, които останаха без спестяванията си (та то дори гарантираните според европейското законодателство до 100 000 евро още не са върнати на хората – а уж сме държава от Европейския съюз?!)

25.10 2014 в 10:21

Не мога да разбера как РБ използва ТРИК за да привлече повече свои избиратели като ДЕКЛАРИРА, че ще поскрепят единствено "Правителство БЕЗ БОЙКО", а сега ще правят правителство с Бойко????
Техните прецакани с този предизборен трик избиратели няма ли да протестират???
Смешници!

24.10 2014 в 15:18

Браво, БКП - ДС кохортата се съюзява, най-после по правилната партийната линия. Червени боклуци, не дразнете повече народа, че тесен ще ви се види стадиона, хайде, дим, дим ...

24.10 2014 в 01:01

Че с какви "експерти" разполагат ДС-МВРо-вците и ДС-Скатаджиите? Освен със "специалисти" по къркане и лапане по войводски кьор-софри от откраднати македонски пари, пропагандно-манипулационни функционери на "новата българска единна социалистическа нация" на БКП и ДС и улични клоуни?! 25 години далаверите, финансите, банките и краденето бяха оставени в ръцете на "експертите" ДС-шестаци и партийните секретари по пропагандата и агитацията, па сега Боко ще "чисти" насраното от тях пак с такива нагли и тъпи червени ДС-говеда!

23.10 2014 в 18:07

Значи "Реал" ще е на терена ,а "войводите" ще викат от скамейката ...докато Бойко спре да вкарва и ще го о(Т)свиркат..И как им се иска на тези"патриоти" мача да го свири съдия от ссср...(всички кавички са правилно поставени ,в смислово отношение..)

23.10 2014 в 17:57

А на нас ще ни кажете ли какво точно ще ни правите или ще си гадаем докато не го усетим?

23.10 2014 в 17:11

Спасителен ход за съставяне на правителство ! Дано само да не е срещу висока цена, вземайки предвид агентурния профил на много от депутатите на ПФ. По делата им ще познаем до колко са патриоти ! Ха дано да е за добро !

23.10 2014 в 16:58

Валери Симеонов е принципен човек и ще оттегли подкрепата си за ГЕРБ в момента, в който Мухобойко започне да се о*ква...

Дано само Каракачанската овчарка не извърти някой лупинг...

23.10 2014 в 16:41

Дрън-дрън, ярина! Това означава, че правителство скоро няма да има, поради простата причина, че ДС-патриотите НЕ желаят да сключат коалиционно трипартийно споразумение, което пък е условието на РБ, за ясен политически ангажимент!