В БСП настъпил смут след изказването на Хафъзов

OFFNews 15 февруари 2014 в 11:53 2514 4

Страхил Ангелов

"В БСП настъпи смут." Така депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов описа реакцията на съпартийците си след изказването на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов вчера в парламента, след като депутатите отхвърлиха предложението предизборната кампания да може да се води и на език, различен от българския.

"Аз ще бъда свободен, въпреки вашите рестриктивни действия. Аз ще вървя по пътя на Осман Калъч, Ахмед Даутоглу от село Искра, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. Аз съм "за" демокрация и ще продължавам да бъда за нея. Без значение вашето отношение към демокрацията и към малцинствата в страната", каза Хафъзов от парламентарната трибуна.

Не го разбрах това момче какво иска да каже, заяви Ангелов в коментар за Нова тв днес. "Не разбрах какво цели. Какъв е толкова проблемът, че агитацията не е на турски език?".

Червеният депутат определи като "безотговорно" изказването на колегата си от ДПС, особено на фона на това, което се случи в Пловдив.

Ангелов коментира, че всичко, което са поискали от ДПС им е било дадено.

"Време е и БСП да си начертае някои червени линии, отвъд които не можем да минем. Осем месеца слушам: "ДПС не са съгласни да махнем плоския данък", "ДПС не са съгласни за "Белене", "ДПС не са съгласни с едно или друго", коментира Страхил Ангелов. Според него подобни изказвания "бият по авторитета на БСП".

Ангелов не коментира по същество скандалната си визита в Сирия. Той отрече, че е получил пари за нея. Това, по думите му, би свидетелствало за това, че той се занимава с търговия на оръжие, а той бил "твърде млад" за подобно нещо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови