В 5 секции в София гласуват с хартиени бюлетини

OFFNews 02 октомври 2022 в 09:27 2285 0

Гласуване

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Гласуване

В пет софийски секции се гласува с хартиени бюлетини, а не с машини - съобщава БНР, като се позовава на информация от говорителя на 23-ти РИК Полина Витанова.

Тя не уточнява кои са те.

"На територията на цяла София има само 5 секции с хартиени бюлетини, така че се надяваме да приключат в по-ранен час и да започнат да предават изборните книжа и материали, макар че ЦИК разписа в методическите указания преброяване на контролните разписки във всички СИК. След установяване на изборния резултат СИК ще трябва да преброят контролните разписки и да съставят протокол за това. Ще се удължи с това малко времето за приключване на работата им, но надявам се, че няма да е дълго".

В района изборният ден е започнал с няколко минути закъснение в столичното 68-мо училище в "Дружба" 2 и вече чакащи отпред гласоподаватели. В секция №43 е имало технически проблем - единствената машина не е заработила веднага и това наложило намесата на техническо лице. Нормално е започнал изборният процес в столичното 107-о основно училище "Хан Крум“ в квартал "Лозенец“. В него са разкрити 4 секции и във всяка има по една машина за гласуване.

След приключване на изборния ден изборните книжа от 23-ти избирателен район ще се предават в зала 1 на Националния дворец на културата. Книжата от 25-и избирателен район – в зала 6 на НДК. Изборните материали от 24-та Районна избирателна комисия ще се предават в зала "Асикс Арена", информира Полина Витанова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови