Цветанов: Реформаторите са в пубертетска възраст

OFFNews 28 август 2014 в 13:46 5412 14

Реформаторите са в пубертетска възраст и ГЕРБ трябва да не се засягаме чак толкова много от действията им.

Това каза Цветан Цветанов пред агенция "Фокус" по повод организираните от Реформаторски блок обществени дебати, на които представя виждания кои от лидерите на ГЕРБ е добре да участват в изборите.

"Аз смятам, че ГЕРБ вече натрупа доста опит. Условия на практика се поставят само от българските избиратели. Станахме по-мъдри, станахме по-отговорни. Ние отдаваме подобно поведение на реформаторите като това, че те в момента са в една пубертетска възраст и все пак, като по-зрели хора, трябва да не се засягаме чак толкова много, защото съм убеден, че след 5 октомври ще трябва да седнем на една маса и да разговаряме с тях", обясни Цветанов.

Той добави, че при мнозинство от 121 мандата, от партията няма да позволят да бъдат поставяни безпринципни условия и изрази увереността си, че след изборите останалите партии сами ще поискат да бъдат водени разговори.

„Няма как да участваш в избори и да казваш на своите симпатизанти, че едно силно десноцентристко управление може да бъде реализирано, при положение, че има друг лидер в център-дясно – това е ГЕРБ”, коментира Цветанов.

Цветанов каза още, че според него естествен партньор на ГЕРБ е Реформаторският блок, защото голяма част от партиите, които са в него, са част от Европейската народна партия.

„ ГЕРБ излиза на тези избори с огромен кадрови потенциал, който може действително да реализира тези политики, които ние ще предложим. И когато получиш гласовете на над 1,6 милиона гласа, то разбира се, че не е нормално партия или Реформаторския блок например, който получи 150-200 хиляди гласа, да ти поставя условия за това кой как трябва да бъде”, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!