Стенограма уличи ДПС депутат в кадруване, той отрича

OFFNews 14 февруари 2014 в 16:52 4557 5

Хасан Хаджихасан

„Трябва да ви запозная с назначенията, тази седмица имах среща с БСП относно назначенията. Анджела Досева, директор на регионалната дирекция за социално подпомагане е от нашата квота, ние искаме хора на работа! (...) БСП не се съобразяват с нас и ние няма да искаме тяхното одобрение“. Това са думи на депутата от ДПС Хасан Хаджихасан от среща на областното ръководство на партията във Велико Търново на 10 януари, личи от протокол от срещата, публикуван от сайта „Фактор.бг“.

Това е втори протокол от заседание на ДПС – Велико Търново. Първият, от среща през ноември, също разкри, че партията безскрупулно кадрува във всички нива и сфери на администрацията. Вчера в коментар пред bTV лидерът на ДПС Лютви Местан не отрече автентичността на документа и мотивира изказванията за „наши хора“, „лоялни към партията“ и други споменати критерии, очевидно водещи в подбора на кадрите, с чувството на местните симпатизанти и активисти на партията, че са били пренебрегнати през мандата на ГЕРБ. Част от назначенията, за които се споменава в протокола от ноемврийската среща, вече са факт.

Днес пред OFFNews Хасан Хаджихасан обаче категорично отрече автентичността на документа за заседанието с негово участие. Той заяви, че на 10 януари е бил в София и не е бил добре здравословно (тогава парламентът беше все още във ваканция – бел.ред.). Депутатът окачестви протокола като „манипулация“ и проява на „полицейските методи на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов“.

„Ако искате вратите да са отворени за нас, когато кажете, че сте от ДПС, то трябва да работим много, евроизборите са важни за нас. Ако ни бият, всички назначения ще бъдат обречени на провал. (...) 2014 изборите ще бъдат като на война, но ние имаме потенциала, нашите назначения ще работят за нас.(...) С назначенията, които имаме досега, ще назначим и други хора на работа“, казва още депутатът, според протокола. И подчертава: „Ако нямаме назначения, отивам лично при министрите“.

От документа личи, че на въпросната среща представителите на ДПС отново са влезли в конкретика къде по места какви постове трябва да се овакантят и завладеят. Федя Дервишев, председател на общинския съвет на ДПС в Златарица например заявява: „Обмисля се премахването на шефа на Социално подпомагане. Във ВиК има проблем – лицето категорично трябва да бъде сменен. Всички, които не са лоялни, трябва да бъдат сменени. Социалните грижи в общината е много важен, но лицето, с което работим, не е главен, трябва ни директор“.

Бейхан Дервишев, председателят на ДПС в Свищов пък казва: „С назначението в ИАРА (Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури – бел.ред.) изгубихме 50 гласа – цяло село Чатмалиеви, да си върнем назначението до края на януари и проблемът ще бъде решен.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови