Станишев: Хората започват да чувстват, че държавата е предсказуема

OFFNews 07 декември 2013 в 15:13 5030 33

Сергей Станишев
Сергей Станишев

 

"Четири години държавата е била най-неизрядният платец, бизнесът е бил рекетиран, отнемал се бизнес, но това вече се променя и хората започват да чувстват, че държавата е предсказуема".

Това обявил лидерът на БСП Сергей Станишев на среща със софийската организация на социалистите, която се провела днес в зала 6 на НДК, съобщиха от пресцентъра на партията.

Веднага след нова година предстои цялостен пакет на много антимонополни закони, отчел още лидерът на столетницата.

Той напомнил, че по пакета е постигнато съгласие и с министрите, и с ДПС (визирал е съвместния семинар на БСП, ДПС и министрите в Боровец миналия уикенд).

„Промените засягат и начина на функциониране на банките, и правата на потребителите, и другите финансови институции, които в много случаипросто заробват хората, и правата на българските производители, които трябва да бъдат защитени, и проблемите в енергетиката, където също господстват монополи и потребителите са почти незащитени”, пояснил Станишев.

По думите му всички тези промени в законите ще бъдат в дневния ред на парламента още от началото на 2014 година.

„В диалог с всички заинтересовани ще решаваме и приемаме тези промени. Вярвам, че хората и икономиката ще започнат да чувстват ефектите от новата политика, насочена към възраждане на производство, на икономическия растеж, създаване на работни места”, казал още лидерът на БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!