Слави се появи с видео: Какъв е проблемът да има избори?

OFFNews 26 април 2021 в 20:32 14565 4

Снимка FB/ Слави Т. Трифонов

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов се появи във фейсбук видео в деня, в който обяви, че партията му ще върне мандата. В импровизирано интервю за сценариста и депутат Филип Станев Трифонов каза, че "системата се променя, явно няма да се промени от първия път, но от втория..." и допълни: "Какъв е проблемът да има избори?"

По-рано през деня здравният министър в оставка го обвини, че не застава с лицето си, а Борисов го нарече "политически страхливец". 

"Ако ПП "Има такъв народ" не участваше на тези избори, статуквото щеше отново да е победило", заяви Трифонов.

Той лаконично коментира и обвинението, че е страхливец и партията е избягала от отговорност като сравни вземането на мандата със самоубийствен акт: "Един камикадзе, който не иска да се самоубие и ти да му кажеш Ти си страхливец".

Според него ИТН "няма възможността да състави стабилен кабинет, защото просто нямаме необходимия брой депутати и необходимите партньори", а "кабинетът на малцинството се явява зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което ние се борим". 

"Ако ние направим правителство в момента, ще бъдем зависими и управлявани от партиите, които ще го подкрепят", твърди лидерът на ИТН.

Слави Трифонов заяви още, че е в болничен. От изборите насам той беше в карантина.

В края на разговора той уточни, че видеото е заснето с неговия личен телефон. В профила му се появиха две видеа - едното автентично, а другото - ретуширано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

4

Jordanll

28.04 2021 в 18:22

@Grigor Arssov

Министрите и министър председателя не са съд, те не могат да кажат съд и затвор. Това може да го каже каскета, ама министрите и министър председателя не могат да сменят и него.
Също така държавата ни е парламентарна република, не е министерска, не е джипкова. Мнозинството в 45-тото НС в момента саботира ИК, и със сигурност ще пазят Гешев. БСП можеха да подкрепят ИТН, за да спечелят доверие. Днес те се провалиха.
За това връщането на мандата е съвършено логично. Не съм гласувал за дългия, не го харесвам, нито съм го харесвал някога. Но ако продължават да са така отговорни ще бъде опция.

10212

3

Човека

27.04 2021 в 00:18

Много ми е смешно да гледам цял ден, от всякъде, и по всички медии, как някои любими персонажи се пенят, че Слави "ХВЪРЛЯЛ ДЪРЖАВАТА В КРИЗА"... (пак се смея, съжалявам) с отказа си да направи правителство.
Господа.., другари.. каква по-голяма криза от това да имаш 12 години правителство, чиято върховна цел е да разпределя дъжавните пари по приятелски кръгове с висок коефициент на крадене, и да назначава на постове приятелски кръгове с нисък коефициент на интелигентност.
Това правителство и на момента да се изпари, като с магическа пръчка, пак същия х.. ще е.
Президента да излезе на улицата и да хване първите двайсе, да ги назначи за служебни министри, пак има вероятност да е по добре - може да спре краденето поне.

2000

2

StefanKirovII

26.04 2021 в 22:40

григоре, нещо си се объркал. 1во не можеш да говориш за "вие" щото е представляваш никой друг освен теб самия и 2ро ако Слави се беше прегърнал с БСП, това щеше да му излезе през носа на момента. "Съд и затвор" са демагогия която само някой много тъп и наивен може да иска сега и веднага. Как точно ще си платят ми е много интересно, ще гласуваш за байхоя ли? Ми давай, като ти е толкова акъла...

3162

1

Grigor Arssov

26.04 2021 в 21:47

Ние от протеста имахме едно желание СЪД И ЗАТВОР ЗА БАЙХ0ЙЯ И КАСКЕТЯ, а не да си правите лични сметки ....мнозинство имахте от протеста достатъчно БСП, ИТД, ИМВ, ДЪБЪ поне да направите правителство с няколко спешни задачи по основното искане на протеста и да ги решите със действащо НС.
Излъга ни слави и ще си платите за това!!!!