Колкото и късно да влезеш в политиката, никога не е късно да станеш за резил

OFFNews Последна промяна на 26 април 2021 в 19:15 7092 1

Снимка Архив - БТА

"Колкото и късно да влезеш в политиката, никога не е късно да станеш за резил", заяви пред bTV министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов. Изказването му е по повод решението на "Има такъв народ" да върне мандата.

Той коментира и фейсбук публикацията на Слави Трифонов, с която беше съобщено, че ще върнат мандата "на секундата" като негова "запазена марка".

Ангелов разтълкува още "какво каза с този текст (Слави Трифонов), без да говори":

"Първото е, че не става за премиер. Второто, че не може да състави правителство. И третото е, че започна да прави разликата между "аз искам" и "аз мога".

Той определи действията на Слави Трифонов като "бягство от избирателите" и нежелание "да застанеш с лицето си пред тях и да дадеш аргументи" и допълни, че парламентарната подкрепа за "Има такъв народ" е "много видна, защото има 160 депутати, които гласуват анблок, които вземат решения под пара, буквално понякога и за един ден". 

"Най-важното е човек да е последователен в мислите си, в думите си и в действията си. Аз такова нещо не виждам", заяви още Ангелов по повод решението на "Има такъв народ" да се откаже от въвеждането на мажоритарния вот, защото не му било дошло времето.

"Времето много бързо лети. Човек трябва да е последователен. Той не може да избира момента кога да приложи волята на народа", заяви още министърът в оставка.

Още на първото заседание на 45-тото Народно събрание Тошко Йорданов загатна, че това засега няма да е сред приоритетите на партията.

Планът за възстановяване

Костадин Ангелов обърна внимание на основните приоритети в областта на здравеопазването, заложени в Плана за възстановяване и устойчивост, сред които са: осъвременяването на лечебни заведения, в което освен закупуването на апаратура, влизат и ремонтирането и санирането на болниците, подобряване на условията във всички психиатрични заведения и изграждането на център по интервенционална рентгенология.

Назначенията

По повод назначенията в здравните институции и твърденията, че ГЕРБ се опитва да се окопае във важните сектори, той коментира, че става дума за "поредната лъжа и начало предизборната кампания на опозицията и всички партии, които твърдят това".

Според Ангелов "здравеопазването няма цвят" и е опасно то да се политизира.

Ваксините

Ангелов определи пристигането на първата голяма доставка от ваксините на Пфайзер като заслуга "лично на премиера г-н Борисов". Въпросните дози Пфайзер са т.нар. "ваксини на солидарността" от ЕС - те се преразпределят към държави, които не са използвали пълните си квоти при първоначалните поръчки на РНК ваксини.

Здравният министър в оставка коментира и възможността за поставяне на втора доза от друга ваксина. Според него страничните ефекти след "Астра Зенека" се появяват след първата доза и ако такива не е имало, е препоръчително да се продължи със същата ваксина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови