Сидеров: ГЕРБ и БСП редят новия кабинет (видео)

OFFNews 17 юни 2014 в 09:10 6638 19

Аз съм за бърза оставка и за бързи избори. Това каза пред журналисти преди заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента (КСНС) лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

„Не виждам причина да не проведем избори, при положение, че мандатоносителят каза, че не подкрепя правителството. При положение, че другата партия не го подкрепя, тогава за какво те в момента се отдръпнаха? Това е въпросът, който в момента трябва да се отправи към Станишев, Местан и Борисов”, допълни още Волен Сидеров.

Според мен трите основни партии се договарят в момента. „Няма да се учудя, ако видим договорка между ГЕРБ и БСП в този парламент, ако направят нов кабинет. В момента текат много трескави договаряния какво ще става във властта”, заяви Волен Сидеров.

Сидеров настоява „да се отпуши това напрежение”, защото според него „сега сякаш има една агония, хората очакват избори”.

Лидерът на "Атака" обясни, че би било честно, ако след днешните консултации при президента се посочи точна дата за предсрочните избори.

По повод извънредното заседание на парламента Сидеров съобщи, че от партията му са готови с поправка за избирателен ценз. "Не може неграмотни хора да гласуват електронно например. Трябва да можеш да четеш и пишеш поне", аргументира се той. Сидеров уточни, че въпреки това не се отказва от задължителното гласуване.

Премиерът Пламен Орешарски и лидерите на ГЕРБ, БСП и ДПС не се спряха за коментар пред журналистите. 

Пред сградата на президентството има симпатизанти на „Движение за национално единство и спасение”. Те държат плакати, на които пише „Да не се делим”, „Единни за България”, „България е една на всички ни”, „България е силна, когато е единна”.

Полицейското присъствие в района на Президентството е засилено.

    

     

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!