Първанов: Нужни са бързи, но не прибързани избори

OFFNews 17 юни 2014 в 08:28 5405 1

Георги Първанов

Трябва да се организират бързи, но не прибързани избори, обяви лидерът на АБВ Георги Първанов пред Нова телевизия в отговор на въпрос кога трябва да се проведат предсрочните парламентарни избори.

Очаква се днес на консултации при президента Росен Плевнелиев да се постигне съгласие за дата за вота. От БСП обявиха в последния момент, че консултативния съвет при президента не е мястото за насрочване на избори, след като миналата седмица поискаха вот на 25 юли.

За избори на 25 или 30 юли ще са готови само технолозите Цветан Цветанов и Делян Пеевски, коментира Първанов. Това са хора, които могат да печелят избори без съдържателна кампания, уточни той.

По думите на бившия президент не само "Южен поток" е причината за разрив в отношенията между БСП и ДПС.

Увеличаването на цената на проекта от 1.8 млрд. лв. на 3 млрд. лв. според него се дължи донякъде на забавянаето, но не само на това, а и на интереси на фирмите-изпълнители.

"Като видим кои са изпълнителите. Мога да кажа това, което пише във вестниците, не съм виждал документи, но отново кръгът се върти около лицето Делян Пеевски. Фирмите, които са определени за изпълнители от българска страна са свързани с него, като "Водстрой", коментира Първанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови