Шамар за Нинова от Москва: Руското посолство обяви, че се гордее с Георги Гергов

OFFNews 18 април 2021 в 21:26 26132 3

"Гордеем се с това, че Русия има такъв приятел, истински патриот на България и Пловдив, който вече няколко десетилетия не на думи, а на дело помага да запазва и да развива приятелските отношения между руския и българския народ."

Това пише посолството на Русия в България за Георги Гергов - почетния консул на Русия в Пловдив, изключен от БСП от Националния съвет на партията през януари 2021 година.

Подкрепата си за Гергов руското посолство отправя днес чрез Фейсбук.

Текстът гласи:

"Бихме искали да обърнем вниманието на посетителите на страницата на Посолството във Facebook, че от 2008 година почетен консул на Русия в Пловдив е предприемачът Георги Гергов.

Нашият почетен консул взема активно участие в мероприятия, които имат за цел укрепването на руско-българските отношения, той направи доста за развитието на междурегионални връзки, запазването на паметници на общата история на Русия и България. При това тази работа беше започната от Георги Гергов още преди 2008 година.

С неговата подкрепа провеждат се мащабни мероприятия, посветени на укрепването на руско-българските отношения, включително шествията на «Безсмъртния полк» и акцията «Георгиевската лентичка», великолепни концерти и запомнящи се задълго поздравления на ветерани.

Със съдействието на Георги Гергов Русия през 2011 г. стана официален партньор на Международния панаир Пловдив и от 2013 г. поднови участието в неговата работа в пълен формат, а през 2019 г. Русия беше страна-партньор на форума, което допринася до растежа на икономическия авторитет на нашата страна на Балканите.

Нашият почетен консул оказва всестранна подкрепа на катедрата по руски език и Центъра за руски език към Пловдивския университет «Паисий Хилендарски», включително в рамките на руско-български научни и образователни проекти.

И това далеч не е всичко. Гордеем се с това, че Русия има такъв приятел, истински патриот на България и Пловдив, който вече няколко десетилетия не на думи, а на дело помага да запазва и да развива приятелските отношения между руския и българския народ".

???????? Бихме искали да обърнем вниманието на посетителите на страницата на Посолството във «Facebook», че от 2008 година...

Публикувахте от Посольство России в Болгарии в Неделя, 18 април 2021 г.

За Георги Гергов лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви: "Не съжалявам, че изключих Гергов точно преди парламентарните избори и не смятам, че обърквам амбициите на партията“.

Изпълнителното бюро предложи отстраняването на Гергов заради "грубо нарушаване на уставни норми, касаещи задълженията на партийните членове". Той уронвал престижа на партията. Пловдивските социалисти отвърнаха със снемане на доверието от Корнелия Нинова и ИБ заради "системно нарушаване на устава на партията, некомпетентно ръководене на БСП и целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

2

Благовест Илиев

18.04 2021 в 22:36

За кой говориш драги Dafack ? За Нинова съм съгласен , за Гергов , нещо бъркаш !
Кибик Блаже

11769

1

Dafack

18.04 2021 в 22:27

От гнусен по-гнусен.