Семейството ми се въвлича в раздухвани пътнотранспортни скандали, обяви Радев

OFFNews 23 ноември 2018 в 19:20 6787 2

Зачестилите раздухвани пътнотранспортни скандали, в които се въвлича моето семейство, няма да станат индулгенция на управляващите за техните безобразия.

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев след представянето на Всеславянска антология на поезията в Централния военен клуб.

Радев коментира случая, в който служител на МВР спря кола на НСО, в която се е возила първата дама Десислава Радева. След спирането на автомобила между двамата служители се разразил скандал. Радева обяви, че в този момент тя не е била в автомобила. 

„Има леко ПТП с екскортиращ автомобил от моята охрана. Екипът е действал изцяло според разпоредбите на закона и инструкциите за НСО. Може би ви прави впечатление, че много зачестиха тези ситуации. Сигурно си спомняте, че се внушаваше как съпругата ми „шпори“ мерцедес на НСО като някакъв автоджигит из булевардите на София. Спомняте си и режисурата в Харманли, която целеше да изкара баща ми автохулиган. Да добавим и последните случаи“, коментира Радев.

„Винаги в тези ситуации се пуска някакво видео в мрежите, от общински камери при грубо нарушение на правилата за работа с подобна информация или от случаен свидетел с интересно минало. Мобилизират се министри да се хвърлят по студията. Нагнетява се медийна истерия. Сами можете да отгатнете кой е поръчителят на тези супер продукции“, каза още президентът. 

„Това може да има някакъв временен ефект, да се скрие разлома между управляващите и обществото, но това няма да трае дълго“, подчерта той.

Радев коментира и изявлението на премиера Бойко Борисов, че чуждите инвестиции се повишават, като посочи, че това е пожелателно мислене в бъдеще време.

"Чуждестранни стратегически инвеститори отдавна не са се появявали в България, а много вече даже напуснаха страната", каза той. 

По думите му Българската стопанска камара и други организации също констатират сериозни проблеми с инвестициите. 

„Споделят ги и представителите на чуждестранния бизнес, с които се срещам редовно. Определено има разлика между пропагандата в медиите и реалната ситуация на живота в България. Точно заради това хората протестират и тези протести няма да спрат, не защото медиите не ги показват, а защото техният корен е в бедността и несправедливостта. А точно тези проблеми управлението не може да реши. Напротив – то ги генерира!“, подчерта президентът.

Попитан за отхвърленото от парламента негово вето върху по-високото данъчно облагане за старите автомобили, президентът беше категоричен, че този закон няма да има екологичен ефект, но ще има лош социален ефект.

„Депутатите се направиха на разсеяни за една друга важна част от моето вето, която засяга Закона за митниците. С една внесена поправка след първо четене, която е извън обхвата на Закона за корпоративното подоходно облагане, става ясно, че трансформирането на митниците в териториални дирекции ще стане чрез закриване и прекратяване на трудовите правоотношения. Това излага на административен произвол служителите в митниците и това ще тежи на съвестта на нашите законотворци“, посочи Румен Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8968

2

Тахтун

23.11 2018 в 20:39

Най-се дразня такива важни личности като вземат да се обясняват като ученички! Нарушил ли е автомобила с президентшата правилника - Да, какво има да се обяснява толкоз - извинява се и това е! Че и лъже , че не била вътре! Ама пуста гордост женска - как ще признае, че е сгрешила, тя е президентша!