Съветът на коалицията е обсъдил днес промените в кабинета

OFFNews 22 юли 2020 в 14:21 7105 7

Управляващата коалиция обсъди въпроса за кадрови промени в правителството, обяви в ранния следобед днес правителствената пресслужба. Присъствали са Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

Не се съобщават имена на министри, които ще бъдат сменени.

От съобщението става ясно, че съветът ще се събере отново утре, след като дебатираните днес промени бъдат обсъдени с партийните ръководства на всеки от коалиционните партньори.

"Министър-председателят Бойко Борисов обсъди въпроса за кадрови промени в правителството по време на днешния Коалиционен съвет с участието на вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и с председателя на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. На срещата бяха обсъдени също така икономически и социални мерки, свързани с преодоляването на последиците от пандемията от COVID-19, посочват от пресцентъра на МС.

"На Коалиционния съвет тримата лидери се разбраха да обсъдят с парламентарните си групи и с партийните си ръководства предложенията за кадрови промени в правителството. Утре коалицията ще се събере отново, за да разгледа резултата от проведените разговори", завършва съобщението.

Управляващите вече обявиха, че планират мащабни промени в кабинета заради гражданското недоволство и големите антиправителствени протести. Още не е ясно дали Борисов ще остане начело на кабинета и дали ремонтът в правителството ще тушира напрежението на протестите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

7

Нострадамус

22.07 2020 в 19:10

Flagman:
Шестима министри си отиват, Борисов остава премиер (:
Боил Банов и Данаил Кирилов ще бъдат оттеглени заедно с Караниколов, Маринов и Горанов
Близо една трета от министрите да бъдат уволнени, но Боко да остане премиер.
Това е планът за смени в правителството, научи „Флагман“ след справка с няколко източника.
Oставка, не разбрахте ли, че не ви ИСКАМЕ !!!

18551

5

Нострадамус

22.07 2020 в 16:30

„Библиотекарите“ гласят кабинет без Борисов !
Toй ще бъде изпратен от своите с благодарности, както някога на 10 ноември благодариха на учителя му, Тодор Живков.
След това ще го арестуват!

2800

4

zpe

22.07 2020 в 15:58

@bls, а в кой момент да се иска?

По твоята логика излиза, че мафията е вече бетонирана и няма събаряне, изрязането на тумора е животозастрашаващо и по-добре да се мре след години, отколкото след дни при насрочената операция.

То е ясно, че една демокация като се скапе, трябва да се оперира. А според твоето мислене, една демокрация като се скапе, не трябва да се пипа.

Що говориш глупости?

Мислиш ли, че по-късно ще е по-добре от днеска или всъщност от вчера?

12021

3

bls

22.07 2020 в 15:24

Само малоумник може да иска в момента провеждане на Велико Народно Събрание. Това ще е последния пирон в ковчега на демокрацията.

12182

2

sawall

22.07 2020 в 14:59

Човек с прякор като Далавери Симеонов и човек, който продаваше български гражданства за пари, решават съдбата на страната барабар с борчето Борисов. Браво!

3767

1

Име на профила

22.07 2020 в 14:43

Тъй и тъй чакаме разпускане, предсрочни и Велико народно...

Аз викам да сложат Влади за премиер, а Боко за министър на нещо си, и след месец Шиши да го уволни. Ей така, за бъзик просто.