Русия не е заплаха за България, смята външният министър

OFFNews 29 септември 2017 в 09:07 5364 1

Русия не е заплаха за България, смята външният министър

Снимка Нова тв

Русия не представлява заплаха за България. Това е мнението на министъра на външните работи Екатерина Захариева. Пред Нова тв тя обясни, че в доклада за състоянието на националната сигурност това не е посочено. Според нея ставало въпрос за отделни действия на Русия, които могат да представляват опасност. 

Според нея с Русия трябва да бъдат поддържани "практични и равнопоставени отношения". По думите ѝ и към момента се води диалог с Русия по въпросите за борбата с тероризма, незаконната имиграция. Захариева не смята, че България е лобист на Русия. Страната ни се е присъединила към санкциите, но те не били насочени към Кремъл, а към отделни личности.  

На въпрос дали трябва да има база на НАТО на брега на Черно море Захариева заяви, че в момента такова нещо не стои на дневен ред, но не вижда нищо лошо в това да има бази в България, тъй като сме съюзник. "Как си представяте сами да се справим с националната сигурност? Няма как", обясни Захариева.

По думите на външния министър НАТО не е военен съюз, а съюз за мир и стабилност. "Нека да не бъркаме нещата. Целта му не е да предизвиква военни действия”, допълни Захариева.

„Цялата международна общност работи за това да има мир и стабилност. Така или иначе ситуацията в света не е такава. Така че като съюзник в НАТО, недай си Боже да се случи война, със сигурност сме на външната линия с държава, която не е съюзник на Алианса”, коментира още външният министър.

Тя обаче не изключи, ако все пак се стигне до война, руски ракети да бъдат насочени към бази на НАТО.

„Това е реалността. Ние сме съюзник на НАТО, Русия не е. Това членство е и гаранция за нашата сигурност. С Русия трябва да поддържаме практични и равнопоставени отношения”, каза още Екатерина Захариева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

29.09 2017 в 10:44

:)))))))))))
Интересно, това шизофрения ли е, или обикновенна олигофрения:) Всяко изречение завършва с отрицание на началото си. Познавам хора с лошо пиянство, те говорят така. А също и съвсем малки деца.
 
X

Подкастът на OFFNews