Quantcast

Румен Петков: Стойнев е национален предател

OFFNews Последна промяна на 11 август 2014 в 13:47 6716 4

Румен Петков

Това, което направи Драгомир Стойнев с българската ядрена енергетика, е етикет на национално предателство, обяви Румен Петков от АБВ на брифинг във Велико Търново.

Петков беше сложил пред себе си табела, на която пише „Подписка за референдум в подкрепа на АЕЦ Белене”.

По думите на Румен Петков тази табела е етикета на моралния облик на ръководството на БСП, които са предали хората, участвали в подписката за изграждане на АЕЦ "Белене".

„Всички тези хора членове на изпълнителното бюро на ръководството на БСП организираха това. Аз съм съучастник. Те излъгаха 700 000 души и е хубаво, че ръководството на БСП си я държи до вратата. Няма да се изненадам, ако някои от БСП сега се изтъпани и каже, че ще строи „Белене”. Това е етика на моралния облик на ръководството на БСП”, коментира Румен Петков.

По определи направеното от Стойнев относно АЕЦ „Белене” като безумие.

„Не можеш да имаш утвърдени лицензирани два блока в Белене, които два блока можеш да започнеш да строиш утре, а да тръгнеш да изграждаш мощност в Козлодуй, за която предварителния етап ще бъде 15 години и един реактор струва колкото двата реактора в Белене”, обясни Петков.

По думите му бившото правителство е поело ангажимент да превърне България в площадка за отработено ядрено гориво:

„Какъв ангажимент поема Драгомир Стойнев със споразумението - в България да бъде изградено депо за ядрени отпадъци. Някой правил ли е обществено допитване по този въпрос? Някои знае ли какво е мнението на българските граждани? Някои знае ли искаме ли в България в тази част на света да бъде единствената държава, в която ще има депо за съхранение на ядрени отпадъци? Имаме ли един експерт, който разбира от такъв тип съоръжения, който да може да направи преценката. Твърдя, че нямаме. Каква е цената, която плаща ръководството на БСП. Само че цената я плащаме всички ние, защото в случая Драгомир Стойнев е инструмент"

Румен Петков поиска ръководството на БСП да отговори на два въпроса: "Станишев видя ли се с босовете на „Уестингхаус” и какво са се разбрали като са се видели?" и "Имало ли е обяд на „Позитано” със сенатор Маккейн и другите му двама колеги, на който са участвали Михаил Миков, Ангел Найденов, Кристиян Вигенин и Янаки Стоилов и какви ангажименти са поемани?"

Според Петков на тази среща е поет ангажимент кабинетът "Орешарски" да направи проекта на "Уестингхаус" за изграждането на Седми блок на АЕЦ "Белене"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.08 2014 в 15:39

Да се спази закона.. юридически и морално.
С единият инструмент да бъде вкаран в затвора, да бъде извзето имуществото му! Да бъде дамгосан рода му... а съкилиниците му да го изправят до стената и 1во.. те си знаят.. после с камъни!

11.08 2014 в 15:22

predatel e, zashtoto za vas ne ostana kakvo da predadetena kaputin - i sega shte vi reznat rublite.

11.08 2014 в 14:50

Информацията от руското посолство ли е!?От другаде...няма откъде! КГБ-ското ОР флашка ли даде или разпечатка!? По-сигурното е второто все пак, иначе върху разпечатката трябва да има подписи и на сенатор МакКейн, за да сме сигерни, г-н Петков!?!?!?!?:))))))

11.08 2014 в 14:20

Да сигурно Маккейн е отишъл точно на позитано...