Борисов: Не ГЕРБ, а пощальонът Стойнев договори "Южен поток" и "Уестингхаус"

OFFNews 11 август 2014 в 12:09 2741 4

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като "политическа наглост" обвиненията, че партията му е виновна за довора за “Южен поток” и този с “Уестингхаус”.

Борисов коментира актуалната тема за двата договора във Фейсбук, провокиран от бившия енергиен министър Румен Овчаров, който тази сутрин заяви пред Нова телевизия, че консорциумът, който ще строи българската отсечка на "Южен поток" е бил избран именно от Бойко Борисов.

Бившият министър-председател отвърна на нападките на Овчаров с думите: "Като гледах сутринта Р.Овч. какви ги говореше, и аз започнах да се чудя през последната година ГЕРБ ли управляваше, или тройната коалиция с мандатоносител БСП?"

Лидерът на ГЕРБ каза още, че "пощальонът" Драгомир Стойнев е предал националния суверенитет, като лично е занесъл на еврокомисаря Йотингер пълномощно, което позволява на ЕК да предоговори от името на България проeкта “Южен поток”.

Тази сутрин Овчаров заяви, че хора на високи постове в БСП са накарали бившия енергиен министър Драгомир Стойнев да подпише в последните си минути на управлението договора с "Уестингхаус" за изграждане на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови