Румен Петков: Кабинетът на Орешарски трябва да си плаща за борчовете

OFFNews 13 май 2014 в 08:56 3941 3

Румен Петков

Правителството на Орешарски трябва да си плаща освен за извършените противообществени действия, но и за натрупаните финансови борчове.

Това написа Румен Петков от АБВ в 26-ото си обръщение към премиера Пламен Орешарски.

"Защо правителството на Пламен Орешарски бута вещите лица към фалит? Защо редица министерства, в това число и на вътрешните работи и на правосъдието, се превръщат в огромен длъжник – не заплащат софтуерни продукти, пощенски услуги и канцеларски материали, не заплащат на вещите лица? Това означава, че имаме отказ за изплащане на експертизи – финансови, съдебномедицински и инженерни", попита Петков.

По негова информация още през февруари някои от съдилищата са информирали, че са изчерпали годишния си бюджет.

"По този начин демотивираме експертите. И поради факта, че не се заплаща извършения труд, това ги оставя без доходи и правителството ги бута към корупция.
За първи път след 1990 година вещите лица не получават възнаграждения.

След като премиерът е докарал нещата до там – правителството да задлъжнява, да не плаща за извършени услуги и за доставени продукти, да не плаща на вещите си лица, за какво говорим – за демотивация, деморализация и, в крайна сметка, липса на държавност. Това е резултатът от деветмесечното управление на Пламен Орешарски", твърди Румен Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!