Quantcast

Румен Петков: Кабинетът на Орешарски трябва да си плаща за борчовете

OFFNews Последна промяна на 13 май 2014 в 08:56 3456 3

Румен Петков

Правителството на Орешарски трябва да си плаща освен за извършените противообществени действия, но и за натрупаните финансови борчове.

Това написа Румен Петков от АБВ в 26-ото си обръщение към премиера Пламен Орешарски.

"Защо правителството на Пламен Орешарски бута вещите лица към фалит? Защо редица министерства, в това число и на вътрешните работи и на правосъдието, се превръщат в огромен длъжник – не заплащат софтуерни продукти, пощенски услуги и канцеларски материали, не заплащат на вещите лица? Това означава, че имаме отказ за изплащане на експертизи – финансови, съдебномедицински и инженерни", попита Петков.

По негова информация още през февруари някои от съдилищата са информирали, че са изчерпали годишния си бюджет.

"По този начин демотивираме експертите. И поради факта, че не се заплаща извършения труд, това ги оставя без доходи и правителството ги бута към корупция.
За първи път след 1990 година вещите лица не получават възнаграждения.

След като премиерът е докарал нещата до там – правителството да задлъжнява, да не плаща за извършени услуги и за доставени продукти, да не плаща на вещите си лица, за какво говорим – за демотивация, деморализация и, в крайна сметка, липса на държавност. Това е резултатът от деветмесечното управление на Пламен Орешарски", твърди Румен Петков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.05 2014 в 10:37

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ,плазмодии много ви е страх,че АТАКА ще вкара евродепутат и така сте се навели на еврогейчетата,че не може да бъде!
Но ние ще гласуваме масово за АТАКА,за са ви покажем...кукиш.На вас,герберасти-педерасти,соросоиди и протестни мрежи-геьове.Протестирали за 333 ден.Ами кога ви беше 332,300,275,245 ....дни???
Вие сте сини отрепки и крадливи гербери и затова ще горите в ада!!!
Руменчо,от пикаещ във фонтани и провален министър акъл не щем.Пий си там ...водката и си мълчи!

13.05 2014 в 09:16

20 хрантутеници-240 хрантутеници

13.05 2014 в 09:15

По принцип Руменчо и да си прав,само като се сети човек ти КОЙ си ,какво си правил и като кмет и като ДЕПУТАТ /бе за какво са ни 20 хрантутеници+областна и общинска администрация+не знам ти колко агенции,комисии ,при положение ,че сме 2 квартала на Москва или Ню Йорк,като население и колко Московска област като територия?!?!/,а за министъра с ОПЕРАТИВНИТЕ срещи в Дупница и т.н. още не се знае кви бели си направил??? А при нас в Стрелбище те виждаме и в пози и състояние ,за които и в Плевен хората не искат,а и ПРЕДАТЕЛИТЕ независимо от коя партия са не трябва не акъл да дават а писмени обяснения на улицата с име на Майор!!!