Румен Петков: Участва ли премиерът Орешарски в кражбата на тръби?

OFFNews 12 май 2014 в 09:48 7072 6

Румен Петков

"Участва ли премиерът Орешарски в кражбата на тръби? Или това е партийна самодейност?", попита днес Румен Петков от АБВ.

"Очевидната практика премиерът да назначава видни партийци в държавни бордове, без да вършат работа, няма как да се промени, тъй като е прекалено зависим от Пеевски и Станишев. Само че те крадат", твърди Петков.

Той призова Орешарски да провери хванатия да краде пари партиен деец във Варна.

"Ако е хванат да краде пари и той не прави нищо, значи той дели с него. Ако не дели с някой от варненските депутати", коментира Петков.

Той напомни, че Орешарски уволни областния управител на Монтана, само заради това, че се е ръкувал с Георги Първанов. Предполага, че сега не го притеснява, че някой краде тръби, защото не се познава с Георги Първанов.

Румен Петков написа в 25-ото си обръщение към Пламен Орешарски още:


"Да крадеш, не бива да е норма на управление. А Орешарски го превръща в такова. Мълчи си за жената, която получава две заплати, същата взема и два бонуса. Министърката й, вместо да се притеснява от тази аномалия в администрирането, търси кой е изнесъл информацията.
Това е етикетът на управлението на премиера Орешарски.

Жалко, около него има и почтени хора, които навремето писмено реагираха срещу вземането на бонуси. И тези, които получаваха, даваха на църкви, болници, детски домове и училища. Орешарски тях няма да ги разбере. Защото слугува на хора, които му дават за назначаване крадци. Не назначаваш той, а те. А отговорността ще я носиш Орешарски.

Ако Орешарски не е крал заедно с оня от Варна, да го уволни днес. Само, че Станишев и Пеевски нямам да му позволят. Защото ще премине нормата си на управление.

Чакам отговор"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови